Dikkat tren geçiyor (!)

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında bulunan Devlet Demiryolları’na ait hemzemin geçitte yaşanan ilginç arıza hem şaşırtıyor hem de tepki çekiyor. Tren geçişi sırasında devreye giren bariyerlerin arızalı oldukları için yolu sürekli kapatması vatandaşları mağdur ediyor. Günlerdir arızayı gidermeyen TCDD ise sessiz.

Dikkat tren geçiyor (!)

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında bulunan Devlet Demiryolları’na ait hemzemin geçitte yaşanan ilginç arıza ‘böylesi ancak Diyarbakır’da olur’ dedirtiyor.

Tren geçişi sırasında araçların durmasını sağlayan bariyerler arıza nedeniyle sürekli kapalı dururken,hastaneye giden araçlar bariyerlerin kapalı olduğunu görünce beklemek zorunda kalıyor. Bariyerlerin hem kapalı olması hem de tren geçişi sırasında devreye giren uyarıcı sinyallerin sürekli çalması da bu ilginç olaya bir başka gariplik ekliyor.

Hastane yönetimi ve vatandaşlar bu işten rahatsız.Günlerdir arızalı olan tren geçiş sisteminin yapılması için defalarca TCDD’ye bilgi verilmesine rağmen bu konuda adım atılmaması tepki ekiyor.

                                                             

‘YA BİR FACİA OLURSA..’

TCDD yetkililerine tepki gösteren vatandaşlar,”Bu görüntüyü gören herkes tren geldiğini düşünerek saatlerce bekliyor.Oysa ki buradaki sistem arızalı.Acil hastamız olunca hastaneye gidemiyoruz. Defalarca şikayet edilmesine rağmen arıza giderilmedi. Bu şekilde mağdur oluyoruz. Bu kadar önemli bir kurumun bu hatayı görmemesi ve gidermemesi kabul edilir gibi değil. Araçlar bariyerler sürekli kapalı olunca bariyerlerin yanındaki boşluktan geçerek karşı tarafa ulaşmaya çalışıyor.Bir facia olursa hesabını kim verecek?” şeklinde tepki gösterdiler.

TCDD’den ise konuyla ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz