Görüş Bildir

DİSKİ 46 kırsal mahallede sondajla su arıyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların içme suyu sorunlarını çözmek için 46 kırsal mahallede sondaj kuyusu açma çalışmalarına başladı. Sözleşme bedeli 2 milyon 132 bin 140 TL olan proje kapsamında 10 bin 770 metre sondaj çalışması yapılacak.

DİSKİ 46 kırsal mahallede sondajla su arıyor

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, su sorunu yaşayan kırsal mahallelerde sondaj kuyuları açarak vatandaşların su sorununa çözüm arıyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü, bu kapsamda “Diyarbakır Kent Geneli İçme Ve Kullanma Suyu Sondajı Açılması İnşaatı Yapım İşi” ve “Diyarbakır İl, İlçe ve Mahallelerinde İçme Ve Kullanma Suyu Sondajı Açılması İnşaatı Yapım İşi” isimli iki ayrı proje ile hem kent merkezinde hem de kırsal ilçe ve mahallelerinde sondajla su arama çalışmaları yürütüyor.

46 kırsal mahallede sondaj açılacak

İki ayrı projede yürütülen çalışmalarda proje bedelinin “Diyarbakır Kent Geneli İçme Ve Kullanma Suyu Sondajı Açılması İnşaatı Yapım İşi” sözleşme bedeli 935 bin 140 TL, “Diyarbakır İl, İlçe ve Mahallelerinde İçme Ve Kullanma Suyu Sondajı Açılması İnşaatı Yapım İşi” sözleşme bedeli ise 1 milyon 197 bin TL oldu. Her iki projenin sözleşme bedelleri ise toplam 2 milyon 132 bin 140 TL olarak gerçekleşti. 46 kırsal mahallede sondajla yürütülecek çalışmalarda şu ana kadar 16 yerleşim yerinde sondajla su arama çalışması yapıldı. Şubat ayı başlarında başlayan ve Ağustos ayında tamamlanması hedeflenen proje kapsamında toplamda 10 bin 770 metre sondaj açılacak.

Sur’un Çarıklı Mahallesi’nde su bulundu

Çalışmalar Sur’a bağlı Çarıklı, Bağlar ilçesinin Batıçanakçı ile Yalankoz Mahallesi’nin Birikiz mezrası ve Çınar ilçesinin Beşpınar Mahallesi’nde yürütülüyor. Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesi’nde yapılan 450 metre sondaj çalışması sonucunda su bulundu. Bulunan sudan alınan örnekler DİSKİ Genel Müdürlüğü Su Kontrol Laboratuarı’nda 42 parametrede incelenecek. İnceleme sonucunda suyun içilmeye uygun olup olmadığına karar verilecek. Uygun bulunması halinde içme suyu deposu, terfi hattı ve şebeke çalışmalarının yer alacağı proje hazırlanarak, içme suyu tesisi vatandaşların hizmetine sunulacak.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi