Diyarbakır Lice son dakika! Sıcak temas devam ediyor

Diyarbakır'dan son dakika sıcak temas haberleri duyulmaya başlandı.Lice kırsalında PKK terör örgütüne yönelik sıcak haberleri de Valilik tarafından bildirildi.

Diyarbakır Lice son dakika! Sıcak temas devam ediyor

Diyarbakır'da PKK operasyonlarının son dakika olarak arttırıldığı açıklandı. Vatandaşın güvenliği ile alakalı olarak özellikle de Lice'de başlatılan sokağa çıkma yasağı akabinde PKK terör örgütüne karşı büyük operasyonların başlatıldığı ve PKK'nın dağlık alana kaçtığı yönde açıklamalar yapıldı. Lice kırsalında etkisini gösteren ve yaklaşık 1 metreyi bulan kar yağışı ile sıkışan PKK ile sıcak temasların yaşandığı ve etkisiz hal getirilen PKK mensuplarının bulunduğu da valilik tarafından bildirildi.

DAĞLIK VE ORMANLIK ALANA BASKIN

Lice'nin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek amacıyla "Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu" operasyonu düzenlendi.

HAVADAN DESTEK DE DEVAM EDİYOR

Valilikçe, Lice'ye bağlı Örtülü, Tuzla, Hedik, Kıralan,Yamaçlı, Dernek, Saydamlı, Bayırlı Yalımlı, Akçabudak, Kılıçlı, Ulucak, Yorulmaz, Baharlar, Yaprak, Yünlüce, Güldiken ve Üçdamlar mahallerinde vatandaşın zarar görmemesi amacıyla bugün saat 07.00'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından günlerdir hazırlıkları yapılan harekata katılan 4 tabur, birliklerinden 17 helikopterle söz konusu bölgedeki dağlık alana indirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler