Diyarbakır Büyük "Kutlu Doğum Mevlüdü"ne Hazır

Peygamber Sevdalıları Platformu, 22 Nisan Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenleyeceği "Kutlu Doğum" mevlüdünün hazırlıklarını tamamlandığını açıklayarak tüm halkı etkinliğe davet etti.

Diyarbakır Büyük

Diyarbakır, alemlere rahmet Peygamber Efendimize olan sevgisini ve bağlılığını bir kez daha rekor katılımlı kutlama ile ortaya koymaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda yüz binlerce kişinin katılımıyla yapılan ve bu alanda Türkiye’de ilkler arasına giren Kutlu Doğum Mevlidi için hazırlıklar tamamlandı. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ederken, tüm gözler 22 Nisan Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek programa çevrildi. Sivil Toplum Kuruluşu olarak 7 yıldır, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak da 4 yıldır "Kurlu Doğum" programları düzenleniyor.

Mustazaf Der Diyarbakır Şubesinde basın toplantısı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Abdulgani Orhan, hazırlıklarını tamamladığını açıklayarak tüm halkı etkinliğe davet etti.

116 MERKEZDEN 125'E ÇIKTI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatını daha iyi anlayıp anlatabilmek ve yaşatabilmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu'nu 4 yıl önce kurduklarını açıklayan Orhan, her yıl milyonlarca Peygamber Sevdalısı halkın bir araya geldiği, büyük bir coşku, sevinç ve heyecanla kutlandığı mevlit programları çerçevesinde bu yıl kendilerine başvurup, Nisan ayı başlarında açıkladıkları 116 merkezin şuan itibariyle 125 merkeze çıktığını söyledi.

 2012 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Nisan ayı boyunca Kutlu Doğum ile gelen sevinç ve heyecanın gün geçtikçe yayıldığını ifade eden Orhan, gönüllere peygamber sevgisini ekmeye devam ettiğini söyledi. Orhan, "Büyük bir heyecanla mevlit etkinliğinin beklendiği yerlerden birisi de şüphesiz Diyarbakır'daki mevlit etkinliğimizdir. Her yıl yüz binlerce Peygamber Sevdalısının katıldığı tarihi İstasyon Meydanındaki etkinliğimiz için şuan itibariyle hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız" dedi.

PEYGAMBER SEVDALILARI MAĞDUR EDİLDİ

Peygamber Sevdalılarının düzenlediği "Umre Ödüllü Siyer Yarışması"na Diyarbakır merkezden yaklaşık 2 bin 800 Peygamber Sevdalısının başvurarak bu yarışmaya katılmak istediklerini belirten Orhan, Sınav için ayarlanan iki okulun yetkili makamlarca son anda basit nedenlerle iptal edilmesi üzerine yaklaşık bin peygamber sevdalısının mağdur olduğunu söyledi. Türkiye genelinde siyer yarışmasında dereceye giren ilk on kişinin isimleri Diyarbakır İstasyon Meydanındaki etkinlikte açıklanacağını belirten Orhan, Diyarbakır merkezde yapılan sınavda dereceye girip hediye kazanan vatandaşların da ilan edileceğini ifade etti.

SALÂVAT KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

“Peygamber Efendimize Salâvat Kampanyası"nın ise devam ettiğini belirten Orhan, kampanya çerçevesinde çekilen salâvatların etkinlik günü hem Peygamber Sevdalıları ile hem de basınla paylaşılacağını söyledi. Orhan, "Rahmet ayı Nisan ayının girmesiyle Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerimizde her pazartesi siyer seminerleri verildi. Üye ve gönüllü üyelerimize Peygamber Efendimizin örnek hayatından kesitler sunuldu ve sunulmaya devam edilmektedir. Ayrıca etkinliğe davet için 1000 adet davetiye basılarak STK'lar, kanaat önderleri, imamlar ve kardeş camialara davetiyeleri ulaştırıldı" diye konuştu.

CADDE, İŞYERİ VE ARAÇLARA AFİŞLER ASILDI

Peygamber Sevdalılarına her türlü desteklerini veren gönüllüleri ile birlikte şimdiye kadar Diyarbakır merkezde şehrin on iki noktasındaki caddelere afişleri astıklarını ifade eden Orhan, ayrıca dükkân ve arabalara on bin afiş astıklarını söyledi. Orhan, Peygamber Sevdalıları tarafından hazırlanan ve mevlit programına davet için iki yüz bin el ilanı ve kutlu doğum CD'nin her eve girmesi için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 Halkımızın etkinlik alanına rahat gelebilmeleri için şehrin yaklaşık on beş noktasından tamamen gönüllüleri tarafından ücretsiz taşıma yapılacağını ifade eden Orhan, alana iki dev LD ekran asılacağını söyledi.

ÜCRETSİZ ARAÇLAR KALKACAK

Orhan, Kutlu Doğum'a katılacak olan vatandaşlar için ücretsiz araçların Pazar günü saat 11.00'den itibaren seferlere başlayacağını söyledi. Orhan, seferlerin yapılacağı noktaları da açıkladı.

İşte o noktalar ;

Gaziler: Eski Son Durak, Yeni Son Durak, Çeşme Durağı, Yeni Hal kavşağı,

Huzurevleri: Son Durak, Ninova AV.M. Önü, 500 Evler,

Seyrantepe: 450 Evler, Yavuz Sultan Camii Önü.

Yeni Yol: Son Durak, Kantar Kavşağı,

Dicle Kent: Tekel Durağı ile Medya Market Önü.

İplik: Fabrika Camii Önü, Üçkuyu Toki ile Şilbe.

Kaynak: Diyarbakır Söz