Diyarbakır Dokuzçeltik Mahallesi 90 Milyona!

Satışı iki kez iptal edilen Dokuzçeltik Mahallesinde, çoğunluğu gece kondu yapılaşması olan 49 bin metrekarelik Yenişehir Belediyesi’ne ait alan, 90 milyon liraya satıldı. Satışa tepki gösterilirken, TMMOB yargıya gideceğini ilan etti.

Diyarbakır Dokuzçeltik Mahallesi 90 Milyona!

DİYARBAKIR (SÖZ)-Uzun yıllardır Diyarbakır’ın gündemeni meşgul eden ve bir çok tartışları da beraberinde getiren, çoğunluğu gece kondu yapılarından oluşan merkez Yenişehir ilçesi Belediyesine ait 49 bin metrekarelik alan, üçüncü kez ihaleye çıkarılarak satışı yapıldı. 90 milyon liraya tek teklifle yapılan atışa tepki gelirken, arsanın piyasa değerinin altında satıldığını öne süren TMMOB Diyarbakır Şubesi, işlemi yargıya taşıyacağını duyurdu.

Merkez Yenişehir İlçe Belediyesi’ne ait olan 30004 ada 2 ve 3 nolu parseller, 30006 ada 2 nolu parsel ve 30007 ada 1 nolu parseller geçtiğimiz yıl, Belediye tarafından ilkiz satışa çıkardı. Gece kondu yapılaşması olan ve yüzlerce ev ve iş yerinin bulunduğu 49 bin 878,72 metrekarelik alan için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam rayiç bedel 174 milyon 575 bin 520 TL olarak belirledi.

İKİ KEZ İHALEYE ÇIKARILDI

Mülk sahipleri ve sivil toplum örgütlerinin tepkisi üzerine, ilk satışa çıkarılan ilan iptal edildi. 24 Ocak 2023’te satış yapılmak üzere, Belediye Başkanlığı ikinci kez idareye çıkma kararı aldı. Aynı nedenlerle ihaleye katılan kişi ve alıcılar olmayınca ihale ikinci defa iptal edildi. 

SATIŞLAR YARGIYA TAŞINDI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK), satışı yargıya taşıdı. Yargı süreci devam ederken, belediye önceki gün 3’üncü kez söz konusu alanın satış ihalesini gerçekleştirdi. 4 parsel, önceki muhammen bedel olan 90 milyon 613 bin 174 TL’den ihaleye çıkarıldı. Sadece Mehmet Şirin Kılıç’ın ihaleye teklif verdiği ve ihalenin belirlenen muhammen bedel ile Kılıç'a verildiği öğrenildi.  

TMMOB YARGIYA TAŞIYACAK

TMMOB'a göre söz konusu 4 parselin bugünkü yaklaşık değeri 350 milyon lira civarında bulunuyor. TMMOB'nin ihaleye karşı bir kez daha yargı yolunu benimseyeceği öğrenildi. TMMOB, önceki gün yaptığı açıklamada, satışın aleni usulsüzlükler barındırdığı iddia ederek, hukuki girişimde bulunacaklarını açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler