Diyarbakır inşaata giriyor

Çileye dönen kent trafiğine "rahatlama" getirecek, 12 Köprülü kavşaktan üçünün daha yapımına başlandı.

Diyarbakır inşaata giriyor

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 3 yıl önce Diyarbakır’da başlatılan şehir içi trafiğini rahatlatmaya yönelik köprülü kavşak çalışmaları yeniden hız kazanıyor. Toplamda 12 kavşak yapacak olan karayolları bunlardan Seyrantepe ve Diclekent kavşaklarını daha önce trafiğe açmıştı.

Silvan yolu üzerinde bulunan üniversite kavşağında ise çalışmalar devam ederken, bu kavşağın Ekim ayında hizmete açılacağı ifade edildi.

Yapılacak diğer 9 kavşağın ihalesi ise yapıldı. Bunlardan Şanlıurfa yolu üzerinde yer alan Yenihal 1 ve Yenihal 2 kavşakları ile otogar kavşağının inşaatına 8-9 Haziran’da başlanacağı açıklandı. Bu önemli çalışma nedeniyle buralardan yapılan ulaşımın alternatif yollardan sağlanacağı kaydedildi. Sözleşmeye göre bu 3 kavşak 210 gün içinde tamamlanacak.

4 KAVŞAĞIN İHALESİNE İTİRAZ

Bu ay içinde başlaması gereken Parkorman kavşağı,Kantar Kavşağı,Gömmetaş Kavşağı ve TRT kavşağında ise ihaleyi kaybeden firmaların itirazları üzerine iş Kamu İhale Kurulu’nun (KİK) vereceği karara göre şekillenecek. KİK, itirazları haklı bulursa buralar için yeniden ihale sürecine girilecek.

İhaleleri yapılan Uçkuyular kavşağı ile Şanlıurfa yolu üzerindeki Doğum Hastanesi kavşağı çalışmaarının ise 5 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

ÇEVRE YOLLARINA İTİRAZ VAR!

Bu arada çevre yollarlıyla ilgili çalışmaların da devam edeceği kaydedildi.

Toplam 13 km uzunluğundaki Güneybatı çevreyolunun 2010 yılında 3,6 km., 2011 yılında 7,0 km., 2012 yılında geri kalan 2,4 km. olmak üzere toplam 13 km.lik Diyarbakır Çevreyolunun 1. etabı BSK seviyesinde yapılarak hizmete açılırken,1. etap için 38.000.000 TL. harcama yapıldığı açıklandı. Güneybatı çevreyolunun 2. Etap 28 km.lik kesimin ise ihalesi yapılırken itirazlar nedeniyle KİK’lik olduğu kaydedildi. Bu arada 3. ve 4. Etap 44 km.lik Kuzeydoğu çevreyolu için toplulaştırma çalışmaları kapsamında önerilecek güzergah proje ihalesi yapılacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler