Diyarbakır Sur, 6 gündür yok! Sur Suriye mi olacak?

Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağı 6’ncı gününe girdi. Bu saatler itibariyle sessizliğin hüküm sürdüğü Sur ilçesinde halk olayların sona ermesini istiyor. Şimdiye kadar bir çok çatışmanın yaşandığı ilçede halk ve esnaf zor durumda.

Diyarbakır Sur, 6 gündür yok! Sur Suriye mi olacak?

Diyarbakır Sur’da ilan sokağa çıkma yasağı 6’ncı gününe girdi. Bu saatler itibariyle sessizliğin hüküm sürdüğü Sur ilçesinde halk olayların sona ermesini istiyor. Şimdiye kadar bir çok çatışmanın yaşandığı ilçede halk ve esnaf zor durumda.

Diyarbakır Sur ilçesinde Valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6’ncı gününde. Son olarak Dağkapı Meydanı da sokağa çıkma yasağı kapsamına alındı. Dün meydana gelen çatışmalarda ise 1 polis memuru şehit olmuş 5 polis de yaralanmıştı.

Bugün ise sesliğin hakim olduğu ilçede yaşayan vatandaşlar, orada işyeri olan esnaflar ise artık olayların sona ermesini istiyor.

Karadenizli 2 gelinin olduğunu anlatan bir vatandaş, hem vatandaşların hem de esnafların perişan olduğunu belirterek, yüzlerce esnafın kepenk kapattığını ve bir an önce normalleşmesinin sağlanmasını beklediklerini kaydetti.

SUR SURİYE OLMASIN

7 Haziran seçimleri sonrası Güneydoğu Anadolu’nun bazı şehirlerinde ve Diyarbakır Sur ilçesinde hendeklerin kazılması ve yer altında patlayıcı yerleştirilmesinden dolayı emniyet güçleriyle PKK’lılar arasında devam eden çatışmalarda şimdiye kadar birçok kişi hayatını kaybetmiş ve binlerce kişi doğup büyüdükleri Sur ilçesini terk etmek zorunda kaldı.

TAHİR ELÇİ

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de, tarihi Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda zarar görmesinden dolayı açıklama yaparken çıkan çatışmada öldürülmüştü.

Olayların bu şekilde devam etmesi halinde ise Sur’un Suriye olmasından endişe eden vatandaşlar, olayların bir an önce bitmesini ve hayatın normale dönmesini istiyorlar.

İlçeden göç eden vatandaşların bir kısmı Diyarbakır’ın farklı semtlerindeki akrabalarının yerine yerleşirken, bir kısmı ise şehri terk etti. Bunun yanında Sur’da yaşayan yaşlı vatandaşlar ise evlerine ve mallarına zarar gelmesi korkusuyla hala evlerini terk etmiyor. Gençlerini başka semtlerdeki akrabalarına gönderen yaşlılar evlerinde huzurun gelmesini bekliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz