Diyarbakır'da göçük: 2 yaralı

Diyarbakır'da göçük: 2 yaralı

Diyarbakır'da göçük: 2 yaralı

Diyarbakır’a bağlı merkez Sur ilçesinde meydana gelen göçükte 1'i ağır olmak üzere, 2 kişi yaralandı.  Sur İlçesi Lalabey Mahallesi Puşucu sokakta hala ve yeğeni tarihi bir yapının yanından geçerken yıkılan tarihi yapının altında kaldı. Olay yerine gelen sivil savunma ekipleri göçük altından ağır yaralı olarak kurtarılan Ali Hamza Çetinkaya (2) ve halası Meryem Çetinkaya hastaneye kaldırdı. Ekipler göçük altında bir kişinin daha olabileceği ihtimaline karşı çalışmalar başlattı. Kazı yapıldıktan göçük altında kimsenin kalmamış olmaması nedeniyle çalışmalara ara verildi. Daracık sokaklardan gitmek zorunda kalan ekipler zor anlar yaşadı. Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay, her yağmur yağışından sonra göçükler meydana geldiğini belirtti. Belediye ve yetkili makamlara defalarca şikayetlerde bulunduklarını kaydeden Sanay, "Ne bir çözüm bulunabildi ne de sorunlar giderilebildi. 30’a benzer bu şekilde burada yapı bulunuyor. Her göçükte bir çocuk daha altında kaldı mı? diye merak ediyoruz." şeklinde konuştu.

Çocukların eğlenmek için bir alana sahip olmadığını belirten Sanay, her yeni göçme olayında elleri yüreğinde çocuklara bir şey olmaması için dua ettiklerini dile getirdi. Özellikle güneşli günlerde çocukların harabelere gittiğini anlatan Sanay, göçük meydana gelen yerden daha büyük harabelerin olduğunu söyledi. Yetkililerden bunların bir an önce kontrol altına alınmasını talep eden Sanay, "Belediye, valilik ve yetkili kurumlardan tarihi kültür evlerinin onarılmasını istiyoruz. Hergün bir yağmur yağdığı zaman elimiz yüreğimizde çocuklar harabelere gittiğinde ne olacağını bilmiyorum." dedi.

Sur İlçesi Belediye Başkan Vekili Nakşi Sayar’a tepki gösteren vatandaşlar buradaki yapıların tehlikesiz hale getirilmesini istedi. Kendisini savunan Sayar, şunlharı kaydetti: "Biz mevzuatı uyguluyoruz. Tescilli yapılara müdahale edemiyoruz. Bunlardan haberdarız. Bunların hepsinin tespiti var. Gerekli kurumlara yazışmalara yapıldı. En ufak sorumluluk taşımıyor. Yüzlerce yapı var ama çok katlı olarak 602 tane yapı var Suriçi bölgesinde."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler