Diyarbakır'a 3 özel ambulans

Sağlık Bakanlığı’ndan Diyarbakır’a 3 özel ambulans. 1’i paletli,1’i de aynı anda 4 hasta taşıma kapasiteli olmak üzere 3 ambulans Diyarbakır’a gönderildi. Paletli ambulans, doğa şartlarının çetin olduğu Kulp İlçesi’nde görev yapacak.

Diyarbakır'a 3 özel ambulans

Sağlık Bakanlığı’ndan Diyarbakır’a müjdeli haber. Bakanlığın kararı ile özel niteliklere sahip 3 ambulans Diyarbakır’a gönderildi. Teslimatı yapılan ambulansların plaka ve resmi işlemlerin ardından 1 Mart’tan itibaren göreve başlayacağı açıklandı.

Ambulanslardan biri paletli. Çetin doğa ve ağır kış şartlarına göre dizayn edilen bu ambulans, Diyarbakır’ın en uzak ve en engeli ilçesi olarak bilinen Kulp’ta görev yapacak. Arazinin yaz ve kış şartlarına uyumlu olan ambulansın maliyetinin 280 bin TL olduğu ifade edildi.

                                                        

AYNI ANDA 4 HASTAYAI TAŞIMA VE İLK YARDIM

Aynı anda 4 hasta taşıma ve ilk yardım imkanı sağlayan ambulans ise özellikle çok sayıda yaralamanın olduğu kaza ve olaylarda görev yapacak. Bu ambulansın önemli özellikleri nedeniyle Diyarbakır’a sağlık alanında rahat nefes aldırması bekleniyor. Bu ambulansın maliyeti 360 bin TL olarak açıklandı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü emrine gönderilen bir diğer ambulansın özelliğinin de 4X4 jip olması olduğu kaydedildi. Bu ambulansın da taşlık ve kayalık olan arazilerde rahat hareket etme özelliğine sahip olduğu bilgisi verildi.

Özel niteliklere sahip 3 ambulansın maliyetinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu öğrenildi. Ambulansların Çarşamba günü basına tanıtılması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz