Diyarbakır'da 600 Güvercin Telef Oldu!

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki çıkan yangın sonucu 2 milyon TL değerindeki yerli güvercinler telef oldu.

Diyarbakır'da 600 Güvercin Telef Oldu!

Diyarbakır’ın merkez ilçelerinden Sur’da bulunan bir güvencin otelinde yangın çıktı. İlk belirlemelere göre yangında değeri 2 milyon TL’nin üzerinde olan 600 kuş telef oldu.

Otel Yangınında 600 Güvercin Telef Oldu

Sur ilçesi Saraykapı Mahallesi Sütçü Sokak’ta bulunan pasajın son katındaki güvercin otelinde, bilinmeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek tüm oteli sardı. Çevredekilerin yangını fark etmesi üzerine 112 ekiplerine ihbarda bulunuldu.

Sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine kısa sürede ulaştı. İtfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etmeye başladı. Ancak yangın kontrol altına alınsa dahi, kafeslerde bulunan 600 kuşun telef olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangının çıkış nedeni ise halen merak ediliyor.

Oteli Görünce Dünyamız Başımıza Yıkıldı

Güvercin otelinde yerli kuşları bulunan Metin Tutuş, yaklaşık 2 milyon TL’lik bir zarar oluştuğunu ifade etti. Tutuş, 4 yıldır yerli kuşlarını burada beslediğini, yangını öğrendiklerinde dünyalarının başlarına yıkıldığını söyledi.

Tutuş, kuşların tamamının yerli olduğunu ve Diyarbakır’a ait türlerin otelde bulunduğunu ifade etti. Kendisine ait 40 adet Diyarbakır’ın yerli kuşu olduğunu belirten tutuş, yangında 600 yerli kuşun telef olduğunu sözlerine ekledi.

Kuşlardan kaynaklı 2 milyon TL’lik bir zarardan bahseden Tutuş, buna ek olarak Diyarbakır’ın özel kuşlarının telef olmasının son derece acı olduğunu belirtti. Bu olaydan maddi ve manevi olarak çok etkilendiğini belirten Tutuş, yangının çıkış sebebinin ise araştırıldığı ifade ederek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler:

Müstakil Evde Yangın! İtfaiye Ekipleri Yangına Müdahale Etti!

Çiçek Dumandan Etkilenerek Öldü

Korkutan Yangın

Kaynak: İHA