Görüş Bildir

Diyarbakır’da ‘joker’ operasyonu

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı’na girmeye çalıştıkları belirlenen ve joker olarak adlandırılan 61 şahıs ile kendisinin girmesi gereken sınava başkasını sokmaya çalışana operasyon yapıldı.

Diyarbakır’da ‘joker’ operasyonu

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı’na (MTSKS) Diyarbakır'da başkasının yerine sahte kimlikle girmeye çalıştıkları belirlenen ve joker olarak adlandırılan 61 şahıs ile kendisinin girmesi gereken sınava başkasını sokmaya çalışan 61 şahıs hakkında işlem yapıldı.

JÖKER OPERASYONU

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekiplerince, dün 14.00’da yapılan MTSKS sınavında yaşanabilecek sahtecilik ve kopya olaylarının önlenmesi, meydana gelebilecek usulsüzlüklerin tespiti amacıyla çalışma yapıldı. Bu çerçevede, 13 okulda tedbir alınırken, başkasının yerine sınava girmeye çalıştıkları belirlenen ve joker olarak adlandırılan şahısların yakalanmasına yönelik olarak yapılan çalışmalarda 61 joker şahıs tespit edildi. 61 joker ve 61 asıl sınava girmesi gereken şahıs olmak üzere toplam 122 şahsa “resmi belgede sahtecilik” suçundan işlem yapıldı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi