Diyarbakır’da kayyımdan kalan belediyenin borcu 2.5 milyar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, kayyımın 2 milyar 500 milyon TL borç bıraktığını ve 31 Mart-8 Nisan tarihleri arasında 411 milyon ödeme yaptığını açıkladı.

Diyarbakır’da kayyımdan kalan belediyenin borcu 2.5 milyar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun Sümer Park’ta seçildikten sonra ilk kez gazetecilerle bir araya geldi. Eş Başkanlar kayyımların yaptığı harcamalar ve borçlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, belediyenin kayyımlardan kalan toplam borcunun 2 milyar 500 milyon TL olduğunu açıkladı.

'BİR HAFTADA 411 MİLYON ÖDEME YAPILMIŞ'

Belediyeye bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSK) borcunun 907 milyon olduğunu aktaran Bucak, "31 Mart- 8 Nisan arası 411 milyon harcandı. 31 Mart seçimlerinden sonra haksız hukuksuz bir şekilde bir yere sığmayan 411 milyon ödeme yapılmış. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın net bütçesi 75 milyon 126 bin. Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanlığı'nın 25 Mart itibariyle harcanmış bütçesi 46 milyon 64 bin. Bu bütçenin yüzde 61.32’si. Biz henüz iki haftadır mazbata almışken basın yayın bütçemizin bu kadarı harcanmış. Bu harcamanın yüksek çoğunluğunun seçim dönemi harcamaları olduğunu düşünüyoruz" bilgilerini paylaştı. 

Eş Başkan Serra Bucak'ın açıklamaları:

* İhalesi yapılmış borç mizan ve bilanço rakamları 3 milyar 640 milyon lira

* Diski ihalesi yapılmış borç 200 milyon lira

* Firmalara hak ediş yapılmamış, ödemelerin tümü seçim sonrasına bırakılmış.

* Basın Yayın ve Halkla İlişkilerin 2024 bütçesinin yüzde 62'si harcandı. Bunun seçim sürecinde billboard ve afişlere harcandığını düşünüyoruz.

Kayyım döneminde yapılan bütçe harcamalarıyla ilgili araştırmalarının devam ettiğini söyleyen Bucak, önümüzdeki günlerde daha net bilgiler paylaşacaklarını ifade etti.

Hatun: Hedefimiz bütün taşınmazları geri almak!

Basın toplantısında konuşan Eş Başkan Doğan Hatun ise taşınmazlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hatun, kayyım tarafından 13 taşınmazın satışı yapıldığını açıklayarak bunlardan 8 parselin Yenişehir'de imarlı olduğunu söyledi.

* 5'i Kayapınar'da villa alanı olarak satıldı.

* 15 taşınmazın 12'si 28 Mart'ta gençlik spora devredildi.

* Taşınmazlar diğer kamu kurumlarına tahsis edildi. Altısı Ocak ve Şubat'ta yapıldı.

* 31 Mart 8 Nisan tarihleri arasında 411 milyon ödeme yapılmış.

Avukatların meclis kararlarını incelediğini belirten Hatun, "Temel hedefimiz bütün taşınmazları tekrar halkın hizmetine koymak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz