Diyarbakır'da Kültür Şöleni: Kilisede Klasik Müzik Konseri

Diyarbakır'da yer alan Surp Gigaros Ermeni Kilisesinde gerçekleşen müzik şöleninde, klasik müzikler çalındı. Ziyaretçiler bu konserden oldukça memnundu.

Diyarbakır'da Kültür Şöleni: Kilisede Klasik Müzik Konseri

Merkez Sur ilçesinde bulunan asırlık Surp Gragos Ermeni Kilisesi’nde Douored Grubu mini bir konser verdi.

Yarım saat süren klasik müzik konseri kilise ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü. Grubun gitaristi olan Umut Volkan Yılmaz bu konserin, Mardin konserinin ve Diyarbakır’daki konserin kendileri için çok güzel geçtiğinden bahsetti.

Umut Volkan Yılmaz; klasik müziğin Diyarbakır kilisenin tarihi ile birleştiğinde oldukça keyifli anların ortaya çıkmasından keyif aldıklarını belirtti. Ayrıca başarılı gitarist repertuarlarında ağırlıklı olarak klasik dönemin olduğunu ve ara ara modern dönem ve romantik dönem bestecilerinden oluştuğundan da bahsetti.

Kilisenin akustiğine de değinen gitarist, mesleki olarak bu tarz alanlardan beslendiklerinden söz etti. Keman virtüözü Seda Gülşen Kınış ise; konserlere ilk Mardin’de başladıklarını hatırlattı. Daha sonra ise Diyarbakır’da konser verdiklerini ifade etti.

Seda Gülşen Kınış; tarihi yapılarda yaptıkları konserlerin çok güzel bir deneyim olduğunu aktardı. Dinleyicilerle bu mekanlarda buluşmanın keyfinden ve her zaman çok heyecanlandıklarından söz etti. Ayrıca normal bir salonda konser vermekten daha farklı bir deneyim olduğunu ve burada oldukları için heyecanlı ve mutlu olduklarına da ifadelerin de yer verdi.

İlgili Haberler
Moda Tasarım Defilesi Diyarbakır’da
SON DAKİKA! Diyarbakır'da 1.5 yaşındaki çocuk dumandan zehirlenerek can verdi
Diyarbakır’da simit fiyatlarına zam gelecek mi?

Kaynak: İHA