Diyarbakır’da Leyla Zana’ya büyük ilgi

Diyarbakır Sur İlçesinde halk buluşmasına katılan Leyla Zana, kitle tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Diyarbakır’da Leyla Zana’ya büyük ilgi

Diyarbakır Sur’da Leyla Zana’ya Sevgi Seli. Leyla Zana, yerel seçimlere 10 günden az bir zaman kala Diyarbakır’da saha çalışmalarına katıldı.

Uzun süredir siyaset sahnesinden uzak duran Leyla Zana, yerel seçimlere 10 günden az bir zaman kala Diyarbakır’da saha çalışmalarına katıldı. Hazro ve Hani ilçelerinin ardından Zana, Diyarbakır Sur’da halk buluşmasına katıldı.

ZILGITLAR EŞLİĞİNDE HALAYLAR ÇEKTİ

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Bağıvar Mahallesinde halk buluşmasına katılan Leyla Zana, yoğun bir kitle tarafından coşkuyla karşılandı. Bağıvar’daki DEM Parti seçim bürosunda akşam saatlerinde toplanan kitle Leyla Zana’nın gelişi öncesi zılgıtlar eşliğinde halaylar çekti.

Leyla Zana’nın alana gelişi ile kitlenin coşkusu doruğa ulaşırken, kadınlar, çocuklar ve gençlerin ağırlıkta olduğu kitle Zana’nın konuşmasını ilgiyle dinledi. Konuşmasında “kendimize oy veriyoruz” vurgusunu öne çıkaran Zana, “Bizim yüreğimizden, vicdanımızdan başka bir şeyimiz yok” dedi.

Zana, tüm gün seçim çalışmaları sürdürdüğünü dile getirerek, “Bizim derdimiz sadece seçim değildir. Bizlerin yaşadıklarını gençlerimiz yaşamasın diyedir. Özgür, adaletli bir gelecek için derdimiz var. Kadınların eşit, özgür yaşadığı bir gelecek derdimiz var” dedi.

Zana, son olarak partisine, iradesine sahip çıkmaya çağırdı. Yapılan konuşmalar ardından çalınan müziklerle halaya duruldu.

HABER MERKEZ

Kaynak: Diyarbakır Söz