Diyarbakır'da TOKİ'nin yaptığı deprem konutları son hız devam ediyor

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinden etkilenen iller arasındaki Diyarbakır’da TOKİ tarafından temel atılan binalarda inşa sürece son hız devam ediyor.

Diyarbakır'da TOKİ'nin yaptığı deprem konutları son hız devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde evleri yıkılan, hasar gören depremzedelerin barınmaları için başlatılan çalışmalar hızla sürüyor.

Bu kapsamda Diyarbakır’da da ihalesi tamamlanıp hemen inşasına başlanan 6 bin 40 konutun yanında vatandaşların ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan sosyal donatılarda işçiler 7/24 şekilde çalışma yapıyor.

TOKİ konutlarının yapımı ile ilgili bilgi veren TOKİ İnşaat Uzmanı Kürşat Gedikoğlu depremzedeler için Oğlaklı Mahallesi'ndeki çalışmaların 7/24 devam ettiğini söyledi.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Gedikoğlu, "Oğlaklı Mahallesi'nde 5 etaptan oluşan 6 bin 40 konutun yapılması hızla devam ediyor. Çermik ilçesinde ise 238 konutun yapımına başlandı. Radye temel üzeri tünel kalıp kullanılarak inşa edilen evler, yatay mimariye uygun olarak zemin artı 3 ve 4 kat olarak yapımları hızla sürüyor" dedi.

Gedikoğlu ayrıca vatandaşların kullanımı için sosyal alanlar, yürüyüş yollar, bisiklet yolları ve çocuklar için oyun parklarının olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz