Diyarbakır’da yargı yasta!

Bir süredir tedavi gören Ergani Cumhuriyet Savcısı Abdullah Başaran, hayatını kaybetti. Başaranın ölümü Diyarbakır’daki yargı camiasını yasa boğarken, cenazesi dün Mardin’in Derin ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır’da yargı yasta!

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Cumhuriyet savcısı olarak görev yapan ve bir süredir tedavi gören Abdullah Başaran önceki gün, yaşamını yitirdi. Başaran’ın cenazesi memleketi Mardin’in derin ilçesinde toprağa verildi.

HASTANEDE VEFAT ETTİ

Diyarbakır’daki yargı camiasını yasa boğan Ergani Cumhuriyet Savcısı Abdullah Başaran’ın acı haberini, Hakimler ve Savcılar yüksek Kurulu, kendi resmi hesabında yaptığı paylaşımla duyurdu. Yayımlanan ölüm ve başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verildi.

*Değerli meslektaşımız Ergani Cumhuriyet savcısı Abdullan Başaran, tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, derin acılarını  paylaştığımız kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz. Yargı camiamızın başı sağ olsun.”

DERİKTE TOPARĞA VERİLDİ

Çevresinde sevilen ve sayılan bir kişiliği olan, Ergani halkıyla kurduğu beşeri ilişkileriyle tanınan Savcı Başaran’ın nasıl, önceki gün memleketi olan Mardin’in Derin ilçesine bağlı Göktaş köyündeki, aile kabristanında toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz