Diyarbakır'ın Deprem riski var mı?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Depremin hangi bölgelerde riskli olduğunu açıkladı. Deprem açısından en az riskli iller Arasında Diyarbakır var mı? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem riski en az olan illeri açıkladı. Peki Diyarbakır açıklanan iller arasında var mı? Detaylar haberimizde…

Diyarbakır'ın Deprem riski  var mı?

Son yıllarda yaşanılan depremlerle birlikte Türkiyenin bir deprem ülkesi olduğu görüldü. Bilim insanları uyarılarda bulunmaya devam ediyor. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem riski en az olan illeri açıkladı. Prof. Dr. Ercan’a göre Mardin, Urfa ve Diyarbakır deprem açısından en az riskli iller arasında yer alıyor.

Prof. Dr. Ercan, “Deprem açısından güvenli iller Artvin, Giresun, Samsun, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop bunun yanı sıra Kastamonu, Zonguldak, Kırklareli, Edirne, Ankara, Eskişehir, Konya, Niğde, Nevşehir, Sivas, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Mersin ve Isparta” dedi.

İstanbul’da deprem beklemediğini belirten Prof. Dr. Ercan, “Ben deprem bahane diye düşünüyorum. Deprem konusunda da diğer arkadaşlarım gibi düşünmüyorum. Arkadaşlarım her an bir deprem olabilecek gibi düşünüyor. Bu halkta büyük bir kaygı yaratıyor. 99 depreminden sonra önce 3 gün sonra 3 ay sonra 3 yıl dediler yeni deprem için” ifadelerini kullandı.

Deprem korkusu nedeniyle insanların göç ettiğini belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “İstanbul’dan ne kadar göç olup olmadığını bilmiyorum. Ekonomik durumu iyi olanlar güneye göçüyorlar. Ama Türkiye’de depremden kaçılacak herhangi bir yer yok.

İnsanların göç ederken nereyi tercih ettiklerini bilmiyorum. Genelde Marmaris Kuşadası ve İzmir’e gidiyorlar. Bu gittikleri yerler deprem bölgesi. Yani başka bir deprem bölgesine gidiyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz