Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde 3 çocuk babası adam yardım bekliyor

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan ve 2 yıl önce kolon kanserine yakalanan 3 çocuk babası Mehmet Yakgin, tedavi olabilmek için yardım bekliyor.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde 3 çocuk babası adam yardım bekliyor

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ikamet eden 3 çocuk babası Mehmet Yakgin (32), yaklaşık 2 yıl önce kolon kanserine yakalandı. Tedavi olmak için çalmadık kapı bırakmayan Yakgin, maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamadı. Malulen emekli olan ve aldığı maaşla ailesini geçindirmeye çalışan Yakgin, zor durumda olduğunu belirterek, yardım istedi. Aldığı 730 TL emekli maaşının ortalama 500 TL’sini sürekli kullanması gereken kolostomi torbalarına ve tedavi masraflarına harcadığını anlatan Yakgin, ev kirasının da 150 TL olduğunu belirterek, eşi ve üç çocuğuyla beraber zor durumda olduklarını söyledi.

Hastalığından önce İstanbul’da kanalizasyon işinde çalıştığını ve artık çalışamadığını anlatan Yakgin, Diyarbakır’da gittiği özel bir sağlık kuruluşunda ameliyatla bu durumdan kurtulabileceğini öğrendiğini söyledi.

Bu ameliyatın devlet hastanelerinde yapılmadığını ve ameliyat ücreti olarak 6 bin TL gerektiğini anlatan Yakgin, şunları kaydetti: “Yardım için başvurduğum yerlerde aldığım emekli maaşı nedeniyle tüm kapılar bana kapandı. Emekli maaşımdan başka hiçbir gelirim yok. İyileşip tekrar çalışmaya başlayınca 6 bin TL’yi çok rahat ödeyebilirim.”

Kaynak: Diyarbakır Söz