Diyarbakırlı Izgara tavuk Mu Seviyor!

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği'nin (BESD-BİR) yaptırdığı bir araştırmaya göre Gaziantepliler tavuğu haşlayarak, Diyarbakırlılar ise ızgara olarak yemeyi tercih ediyor.

Diyarbakırlı Izgara tavuk Mu Seviyor!

BESD-BİR açıklamasına göre, derneğin TNS araştırma şirketine Türk halkının tavuk etini tüketimine dönük yaptırdığı çalışma ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Buna göre 18 yaş ve üstü Türkiye genelinde kırsal ve kent nüfusunu temsil eden 18 ilden bin 508 kişinin katıldığı araştırma sonuçlarına göre Türk halkı, tavuğu en çok yemeklere katıyor, en az kızartma yapıyor.

BEYAZ ET SEVGİSİ

"Beyaz eti ne şekilde pişiriyorsunuz?" sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 49,3'ü "yemeklere katarak" yanıtını verirken, "ızgara/mangal" tercihi ise ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada yer alan "fırında" cevabı ise, Türk halkının sanılanın aksine kızartma tercih etmediğini ortaya koydu.

Zonguldak, 18 ilin sonuçlarına göre yüzde 96,4 oranında tavuk etini yemeklere katarak tüketmesinin yanında bu gıda maddesini kızartarak yeme oranının sıfıra yakın olduğu il çıktı. Gaziantepliler tavuk etini yüzde 91 oranında "haşlama" yemeyi tercih ederken, Diyarbakırlılar ise yüzde 85 oranında "ızgara/mangal" tercihinde bulunuyor.

Araştırma, Türk halkının beslenme alışkanlıklarının eskisine nazaran daha sağlıklı bir yöne kaydığını da gözler önüne serdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz