Diyarbakırlı Mutlu Kaya’dan müthiş haber!

FOX TV’de yayınlanan Sesi Çok Güzel yarışmasıyla tüm Türkiye tarafından tanınan, çok sevilen ve Ergani'deki evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Mutlu Kaya’nın son sağlık durumu herkes tarafından merak ediliyordu. Genç Mutlu’nun 37 günlük yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sonrası normal odaya alındığı öğrenildi..

Diyarbakırlı Mutlu Kaya’dan müthiş haber!

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahı Uzman Doktor Ulaş Aktaş, AA muhabirine, Mutlu Kaya'nın son sağlık durumunun iyiye gittiğini ve yoğun bakım ünitesinden çıkarıldığını söyledi.

Mutlu Kaya'nın 1 aydan fazla süredir hastanelerinde tedavi gördüğünü ifade eden Ulaş Aktaş, genç kızın sınırlı da olsa konuşmaya başladığını aktardı.

BİLİNCİ AÇIK VE DURUMU İYİ                   

Ulaş Aktaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

"Yoğun bakım ünitesinden çıkarılan Mutlu'nun bilinci açık ve genel durumu iyi. Birkaç kelimeyle de sınırlı olsa konuşmaya başladı. Servise aldık. Şu an şuuru açık. Bizimle iletişime geçiyor. Uzun bir fizik tedavi ve rehabilitasyon süreci gerekli. Sıvı ve yumuşak tarzı yemek yiyiyor, günde birkaç kez sandalye ile gezdiriyoruz. Beyin cerrahi açısından şu an bir sıkıntısı yok. Kısıtlı kelimeler kullanıyor. Önce bir kelimeyle başladı şimdi 8-10 kelime konuşuyor. Herşeyin farkında ve bilinci açık."

18 MAYIS'TA VURULMUŞTU

Mutlu Kaya, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde İstanbul'da katılacağı Sesi Çok Güzel Televizyon programı öncesi evinde prova yaptığı esnada 18 Mayıs 2015 Pazartesi gecesi başından silahla vurularak ağır yaralanmıştı. Olayla alakalı Kaya'nın eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi Ercan ise tutuklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz