Dram yaşanıyor

Ülkelerindeki savaştan kaçarak daha iyi bir gelecek umuduyla geldikleri Diyarbakır’da yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin içler acısı hali yürek burkuyor.

Dram yaşanıyor

Muhammed YILDIZ

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır’a gelen Suriyeliler perişan durumdalar. Kalacak yerleri olmayan Suriyeli aileler, harabe halinde bulunan kapı ve penceresi olmayan, suyu ve elektriği bulunmayan evlere yerleştiler.

Söz Haber ekibi Diyarbakır Bağlar’daki 5 Nisan ve Kaynartepe Mahallesinde harabe evlerde yaşayan Suriyelilerle görüştü.  Görüntü vermek istemeyen aileler, çok kötü koşullarda yaşamaya çalıştıklarını aylardır banyo yapamadıklarını, perişan halde yaşadıklarını ifade ettiler. Yerleşecekleri ev bulamayan aileler ise çareyi akrabalarının yanına sığınmakta buluyorlar.

ÇOCUKLAR GIDASIZLIKTAN SÜREKLİ HASTA

Kış mevsiminde ne yapacaklarını şimdiden kara kara düşünmeye başlayan Suriyeliler kendilerine uzanacak yardım elini bekliyorlar.

Kendilerine acilen, battaniye, soba, gıda, giyecek ve yakacak yardımı yapılmasını isteyen Suriyeliler, çocuklarının gıdasızlıktan sürekli hasta olduğunu dile getirdi. Aileler, gidecek yerleri olmadığını yiyecek yemek bulamadıklarını, çevredeki evlerden kendilerine yiyecek verildiğini ve Diyarbakır’da Suriyelilere kimsenin iş vermediğini öne sürdüler.

3 ÇOCUĞU DOĞUŞTAN KÖR

Aynı mahallede emlakçılık yapan Zülküf Dağdelen, Suriyelilerin yaşadıkları sıkıntıları Söz haber ekibine anlattı. Dağdelen, Suriyeli ailelerin durumu çok kötü. Öyle bir aile var ki Muhammed Nur Ailesi Suriye’nin Musul kentinden Savaştan kaçtı, 6 nüfuslu toplam 4 çocuğu var 3 çocuğu doğuştan kör, baba Muhammed Nur sokaklarda kâğıt toplayarak geçinmeye çalışıyor." dedi. Dağdelen bu ailenin halinin içler acısı olduğunu ve baba Muhammed Nur’un intiharı bile düşündüğünü dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz