Eğil'de Baraj kapakları açıldı: Piknikçiler mahsur kaldı

Diyarbakır'ın turistik ilçelerinden Eğil'de Dicle Nehri üzerindeki küçük adacıkta piknik yapıyorlardı ve her şeyden habersizdiler. Piknik yapan 9 kişi bir anda Eğil barajının kapaklarının açılıp suyun yükselmesiyle beraber mahsur kaldılar. İşte ayrıntılar...

Eğil'de Baraj kapakları açıldı: Piknikçiler mahsur kaldı

Diyarbakır'ın turistik ilçelerinden Eğil İlçesinde Dicle Nehri üzerindeki adacıkta piknik yapan, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 9 kişi, Eğil Barajı'nın kapaklarının açılıp suyun yükselmesi üzerine mahsur kaldı. Mahsur kalanlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma ekiplerince botlarla tahliye edilip kurtarıldı.


DHA'nın haberine göre; Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Yatırlı Mahallesi'nde yasak ve tehlikeli olmasına rağmen Dağdağan ile Kesen aileleri, Dicle Nehri üzerinde oluşan adacığa piknik yapmaya gitti. Aileler piknik yaparken, Eğil Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla birlikte nehirdeki su seviyesi yükseldi. 4'ü çocuk, 3'ü kadın olmak üzere toplam 9 kişi kıyıya çıkamayınca adacıkta mahsur kaldı. Çevrede durumu gören vatandaşların bildirmesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi.

Yaklaşık yarım saat süren çalışmada Dicle Nehri'nin ortasında mahsur kalan Şeyhmuz, Pernaz, Kader, Barış Dağdağan, Aysel Kesen ve çocuklar Murat, Asmin, Arjin Dağdağan ve Umut Kesen lastik bota alınarak karaya çıkarıldı. Ekipler, bölgede yaşayanları bir kez daha uyararak, bir daha adacığa gitmemelerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz