Ekmeğe zam teklifi

Diyarbakır’da Fırıncılar Odası Başkanlığı, ekmek fiyatlarına zam teklifinde bulundu. Valilik, Belediye ve DESOB’un yapacağı toplantı sonrasında, karar verilmesi bekleniyor.

Ekmeğe zam teklifi

Bir süredir Diyarbakır’da gündemde olan “ekmek fiyatlarına ilişkin zam söylentisine” Fırıncılar Odası Başkanlığı nokta koydu. Başkanlık, İl Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği’ne zam önerisinde bulundu. 7 lira olan 400 gramlık pide ekmeği fiyatının 8 lira olması istendi.

BALCI ZAM YOK DEMİŞTİ

Yeni yılın başında Türkiye Fırınılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ocak ve Şubat ayında ekmeğe zam yapılmayacağını ilan etmişti. Bu açıklamaya rağmen Diyarbakır’da bir süredir fırın işçilerinin ücretleriyle ilgili gündeme getirdikleri artış tartışmaları önceki gün, Diyarbakır Fırıncılar Odası Başkanlığı, ekmeğe zam yapılması yönünde İl Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği’ne talepte bulundu.

DİYARBAKIR’DA ZAM ÖNERİSİ

Odanın önerdiği zam oranı şöyle;  400 gram pide ve lavaş ekmeği, 400 gram kepekli ve tam buğday ekmeği 8 TL,  600 gram Amed ekmeği 12 TL, 200 gram yalpı ekmek çeşitleri 10 TL, 100 gram poğaça, simit ve benzeri ürünler 5 TL, 0,70 gram lahmacun pişirme ücreti 4 TL, 1 adet ev ekmeği pişirme ücreti 3 TL, 200 gram somun ekmek 4 TL, 200 gram papatya ekmek, örük gibi ekmek çeşitleri 4 TL ve 100 gram tost ve hamburger ekmeği 2 TL.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA NETLEŞİR

Odanın zam önerisinin önümüzdeki günlerde Valilik, belediye ve DESOB’un yapacağı toplantı sonrasında, netleşeceği bildirildi.  Burada, Diyarbakır’da ekmeğe en son Ekim 2022 tarihinde yapılmıştı ve 400 gram pide ekmeği 6 TL’den 7 TL’den yükselmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz