Eruh'ta Türk Halk Müziği Ses Yarışması düzenlenecek

Siirt'in Eruh ilçe Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce Türk Halk Müziği Ses Yarışması düzenlenecek.

Eruh'ta Türk Halk Müziği Ses Yarışması düzenlenecek

'O Ses Eruh' sloganı ile duyuruya çıkan ve son derece büyük ilgi gören yarışmanın elemeleri de büyük bir keyif içinde geçti. 15-18 yaş ve 19-24 yaş kategorilerinde yapılacak yarışmanın sponsorluğunu Diyarbakır Anatolia Müzik yapmaktadır.

        Çok sayıdaki başvuru arasına yapılan elemeler sonrasında seçilen kişiler bir hafta boyunca müzik eğitmenleri tarafından eğitime tabi tutulacak ve enstrüman eşliğinde türkü okumaları sağlanacaktır. Yarışmada dereceye girenlere plaket ve başarı belgesi dışında sürpriz hediyeler verilecektir. Ayrıca yapılacak etkinlikte ses yarışmasının dışında izleyicilere müzik dinletileri ve değişik eğlenceler düzenlenecektir.

SES YARIŞMASI DÜZENLENECEK

        Yarışma ile ilgili Eruh Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz müzik topluluğu ile birlikte Türk Halk Müziği Ses Yarışması yapmaya karar verdik. Yarışma formatımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce de uygun görüldükten sonra çalışmalara başladık. Duyurular sonucunda belirtilen yaş kategorilerinde başvuruda bulunanlar oldu. Başvuruların fazla olması nedeniyle eleme yaparak en iyi sesleri seçtik. 13 Nisan’da yapmayı düşündüğümüz yarışmayı 20 Nisan 2012 Cuma saat 19:00’a erteledik. Yarışmada Eruh halkına farklı bir etkinlik yaşatmanın yanı sıra dereceye giren gençlerimizi müzik topluluğumuz ile birlikte 27 Mayıs 2012 tarihinde Gaziantep ilinde yapılacak olan Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği Ses Yarışmasına götürmeyi hedefliyoruz." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz