Evler Yakılıyor!

Silah ve patlama seslerinin susmak bilmediği Sur ilçesinin sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerinde dumanlar yükselirken, akşam saatlerinde askeri personel takviyesi yapıldı.

Evler Yakılıyor!

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nde, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan şiddetli çatışmalar devma ediyor. Silah ve patlama seslerinin duyulduğu Sur'da patlamalarla birlikte yükseldiği sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde dumanlar yükseliyor. 23 gündür süren operasyonlarda 36 örgüt militanın etkisiz hale getirildiği öne sürüldü.

SUR ALEV TOPU GİBİ

Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı uygulamasının sürdüğü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaşan ve jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda 23 günde etkisiz hale getirilen örgüt militanı sayısı 36'ya ulaştı.

EVLERİ ATEŞE VERİYORLAR

Operasyonlar sırasında, yasağın bulunduğu mahallelerdeki bazı evler ateşe verilerek yakıldı. Örgüt mensuplarının, helikopterden görüntü alınmasını engellemek ve güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak amacıyla bazı evleri ateşe verdiği öne sürülürken yangınlar, helikopterden çekilen görüntülere yansıdı. Yangınları söndürmek amacıyla bölgeye giden ekiplere ise ateş açılarak engel olmaya çalışdığı bildirildi.

ÜÇ KATLİ BİNA ÇÖKTÜ

Güvenlik güçlerinin geçişini engellemek amacıyla barikat, hendek ve sokaklara yerleştirilen patlayıcılar ise güvenlik güçleri tarafından infilak ettiriyor. El yapımı patlayıcıların  infilak ettirilmesi sonucu çevredeki bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

Fatihpaşa Mahallesi Ketenci Sokağı'nda, örgüt militanlarının infilak ettirdiği patlayıcı nedeniyle yakındaki 3 katlı bir bina çöktü. Binanın boş olması nedeniyle can kaybı yaşanmadı.  Sivillerin zarar görmemesi için operasyonların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanıyor.

ASKERİ TAKVİYE YAPILIYOR

Buarada, akşam saatlerinde operasyonlara destek amacıyla gönderilen askerler, biri paletli 4 askeri araçla ilçeye geçiş yaptı. Buarada ilçeye giriş ve çıkışların tümünde, güvenlik güçlerinin kontrolü altında yapılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz