Faciadan Kurtuldular

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde akşam saatlerinde yangın çıktı. Büyük paniğe yol açan yangın nedeniyle hastanede bulunan tüm hastalar, bölgeye sevk edilen onlarca ambulanslarla kentteki diğer hastanelere nakledildi. Yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınırken, hastanenin tüm personelleri çalışmalara katılmak üzere hastaneye çağrıldı.

Faciadan Kurtuldular

Merkez Bağlar İlçesi, Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 4'üncü katında, saat 17.40 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

KORKU VE PANİK YARATTI

Kısa sürede büyüyen ve katın genelini kapsayan yangın üzerine personel alarma geçirildi. Kattaki hastalar tahliye işlemi başlatırken, yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

TÜM HASTALAR TAHLİYE

Büyük panik ve korkuya neden olan yangın nedeniyle hastanede bulunan tüm katlardaki hastalar, bölgeye sevk edilen onlarca ambulansla hastalardan 181'i yaş gruplarına göre diğer hastanele sevk edilirken, 54 yeni doğan yoğun bakım hastası ise hizmet binasında tedavi altına alındı.

PERSONEL GÖREVE ÇAĞRILDI

Söndürme çalışmaları sürerken, yangın sonrası ve söndürme çalışmaları sonrasında oluşan duman bütün katlara yayıldı. Yangın ve tahliye nedeniyle bütün personel çalışmalara katılmak üzere hastaneye çağrıldı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AVAR

Sağlık Müdürü Sait Avar, hastanede bulunan tüm hastaların güvenli bir şekilde başka hastanelere nakil edildiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Avar, kısa bir süre sonra hastaneye yeniden enerji verileceğini ve hastanenin çalışmalarına devam edeceğini de söyledi.

YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Diyarbakır Vali Vekili Dr. Ahmet Naci Helvacı, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve Kamu Hastaneleri Birliği yetkilileri, yangın çıkan Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kliniklerinin Ek Binası’nda incelemelerde bulunduktan sonra basın toplantısı düzenledi.

ELEKTRİK PANOSUNDAN

Vali Vekili Helvacı, saat 17.30’da hastanenin ikinci katında iç tesisat elektrik panosundan kaynaklandığı değerlendirilen bir yangının çıktığını belirterek, 17.31’de itfaiye talebinde bulunulduğunu, itfaiye birimlerinin 17.34’te hastaneye ulaşıp, duruma müdahale ettiğini ifade etti. Yangının, kısa devreden kaynaklı kabloların yanması sonucu çıktığını anlatan Helvacı, “Çıkan alev dağılmadan hemen söndürülmüştür. Ancak bina içerisinde oluşan yoğun duman nedeniyle bina içerisinde havalandırma çalışmaları başlatılmıştır” dedi.

TEDBİREN TAHLİYE YAPILDI

Hastanede toplam 235 hastanın tedavi gördüğüne dikkat çeken Helvacı, “Yaşanan durumdan dolayı hiçbir anne, bebek, hasta yakını veya personelimiz etkilenmemiştir. Olay anında toplam 181 hasta il merkezindeki diğer hastanelere 112 ekipleri ve UMKE timleri tarafından çok kısa bir sürede başarılı bir şekilde transferi sağlanarak, hastalarımızın tedavilerinin sürdürülmesi sağlanmıştır. 54 yeni doğan yoğun bakım hastamızın tedavisi hizmet binamızda sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Tedbirden 112, AFAD ve TEDAŞ ekipleri hastanemizde hazır bulundurulmaktadır. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra bütün eksiklikler giderilerek, 9 Ekim Pazartesi günü mesai saatleri içinde hasta kabulüne devam edilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz