‘Fil’ hastası Ateş’e bakım desteği

Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır'da 5 yıl önce 'fil' hastalığına yakalanan ve her geçen gün biraz daha kilo alarak, 180 kiloya ulaşan 2'si engelli 7 çocuk annesi, 51 yaşındaki Nebahat Ateş'in dramını manşetine taşıyan Diyarbakır Söz'ün "Yürümek istiyorum" haberi ses getirdi.

‘Fil’ hastası Ateş’e bakım desteği

Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır'da 5 yıl önce 'fil' hastalığına yakalanan ve her geçen gün biraz daha kilo alarak, 180 kiloya ulaşan 2'si engelli 7 çocuk annesi, 51 yaşındaki Nebahat Ateş'in dramını manşetine taşıyan Diyarbakır Söz'ün "Yürümek istiyorum" haberi ses getirdi. İlk yardım elini uzatan Kayapınar Belediyesi oldu. Ateş'e, bakım desteğinde bulundu. Kayapınar Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri ekibi, Ateş’in sağlık kontrollerini yaptı, ardından evin temizliği yapıldı.

Önceki gün Diyarbakır Söz'ün manşetten okurlarına duyurduğu 7 çocuk annesi fil hastası Nebahat Ateş'in haberi ses getirdi. Ateş'e İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetleri noktasında yardım elini uzattı. Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatı ile kurulan ve 50’ye yakın yaşlı ve hasta vatandaşa bakım hizmeti veren Evde Bakım Hizmetleri Merkezi, Kayapınar İlçesinde oturan ve 5 yıl önce ‘fil’ hastalığına yakalanan 7 çocuk annesi Nebahat Ateş’e bakım desteğinde bulundu.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI, EVİ TEMİZLENDİ

Hastalığı nedeniyle çocuklarına bakamayan ve ihtiyaçlarını karşılamayan Ateş’i evinde ziyaret eden Hasta Bakım ekipleri sağlık kontrollerinden geçirildi. Ekipler kontrollerinden sonra Ateş’i, diyetisyen Kalp-Damar cerrahi uzmanına yönlendirdi. Bu arada, Ateş’e başlanan obezite ilaçlarının tamamlanmasından sonra tekrar kilogram takibi yapılması önerildi. Ekipler, Ateş’in çok fonksiyonlu yatak kullanmasını talep etti. Sağlık kontrollerinden sonra temizlik ekipleri, Ateş’in bulunduğu odayı, banyoyu, tuvaleti ve antreyi temizledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler