Forum Diyarbakır’da Sabırsızlık zamanı!

Forum AVM’de "Sabırsızlık Zamanı" filminin galası yapıldı

Forum Diyarbakır’da Sabırsızlık zamanı!

Güneydoğu’nun ve Diyarbakır’ın en büyük alışveriş merkezi olan Forum AVM, "Sabırsızlık Zamanı" filminin galasına ev sahipliği yaptı.

GALA FORM AVM’DE YAPILDI

Yaklaşık 3 yıl önce Diyarbakır’da çekimleri yapılan ve Yönetmen Aydın Orak'ın “Sabırsızlık Zamanı” filmi Diyarbakır Forum AVM’de düzenlenen gala ile birlikte vizyona girdi. Dünya prömiyerini Varşova Film Festivali'nde, Türkiye Prömiyerini Boğaziçi Film Festivali'nde yapan, Aydın Orak'ın yönetmeni olduğu "Sabırsızlık Zamanı" filminin galasına oyuncular, Pelin Batu, Ali Seçkiner Alıcı, Feride Çetin, İştar Gökseven, Rıza Sönmez'in de aralarında olduğu film ekibinin katıldığı galaya çok sayıda davetli katıldı. Yönetmen ve oyuncuların yaptıkları kısa açıklamalar sonrası oyuncular ve davetliler Forum AVM^deki sinemada hep birlikte filmi izledi.

YOKSULLUĞU ANLATIYOR

 Filmin yönetmeni Aydın Orak, “Sur’un arka sokaklarında, yoksul bir mahallede çektik. İki yoksul çocuk varlıklı bir sitenin havuzuna girmeye çalışıyorlar. Film onun üzerine, yani bütün mücadele böyle. Yani bir zengin yoksul çatışmasını, onun üzerinde görüyoruz. Filmimiz Varşova Film Festivali’nde, Polonya’da dünya prömiyerini yaptı. Sonra İskoçya’da, Bulgaristan’da, İspanya’da festivallerde yarıştı. Türkiye’de Adana Film Festivali’nde, İstanbul ve Ankara’da film festivallerinde de yarıştı. Birkaç yerde ödüller aldı. Adana Film Festivali, Work in Progress gibi yerlerde ödüller aldı. Şimdi de vizyona girdi. Türkiye’de bütün sinemalarda şu an. Diyarbakır’da sıcak bir hikaye, kara komedi bir hikaye izleyecek seyirci. Gelirlerse güzel bir vakit geçireceklerine inanıyorum. Umarım seyirci de karşılığını bulur. Özellikle Diyarbakır isleyicilerini sinemalara bekliyoruz" dedi.

İZLERKEN HEYECANLANDIRIYOR

Filmin başrol oyuncular Mirza ve Mirhat Zarg isimli ikiz kardeşler de çekimler esnasında setlerdeki tekrarlamaların kendilerini yorduğunu, ancak şimdi filmde kendilerini izlerken heyecanlandıklarını ve gururlandıklarını söyledi.
Filmin yapımcılarından Feyzi Baran ise “Filmin senaryosu bize geldiğinde beğendik ve değerlendirdik. Diyarbakır’da çekilmiş olması bizi oldukça mutlu etti. Bugüne kadar çok sayıda filmin Diyarbakır’da çekilmesi konusunda önayak olduk. Sabırsızlık zamanı filminin de bu şekilde Diyarbakır’da çekilmesi ve uluslararası mecralarda boy göstermesi bizim için mutluluk verici bir durum” diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler