Fuarın gözde standı TMO

7. Ortadoğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı dün görkemli törenle davetlilere açıldı. Fuarın en gözde standını, Diyarbakır Toprak Mahsülleri Ofisi'nin "Ekmek israfını" önlemeye yönelik başlattığı kampanyanın tanıtımını yaptığı stant oluşturdu.

Fuarın gözde standı TMO

 Fırat AVCIL

>DİYARBAKIR >- 7 Ülkeden 110 firmanın katıldığı 7. Ortadoğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı dün görkemli törenle davetlilere açılırken, ilk gün olmasına rağmen renkli görüntüler yaşandı. Fuarın en gözde stantını, Diyarbakır Toprak Mahsülleri Ofisi'nin "Ekmek israfını" önlemeye yönelik başlattığı kampanyanın tanıtımını yaptığı stant oluşturdu.

>FUARIN GÖZDE STANTI OLDU

>Görsellerin sergilendiği, materyallerin dağıtıldığı ve bilgilendirmenin yapıldığı Ekmek israfını önleme yönelik kampanyayla ilgili açıklama yapan TMO Diyarbakır Şube Müdürü Metin Fidan, kampanya süresi içerisinde toplumda oluşan bilinçle çöpe atılmayan 1 milyon 50 bin ekmek sayesinde 2,8 milyar TL tasarruf sağlandığını söyledi. Fidan, milli ekonomimize katkıda sağladığını ifade ettiği kampanyanın geniş kitlelere ulaştırılmaya çalışıldığını belirterek, "Kampanya sayesinde sağlanan tasarrufla okul, hastane ve kilometrelerce yol yapılabilinecek. Ancak hâlâ 4,9 milyon adet ekmeğin israf edilerek çöpe atılmaktadır. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği standımızı çok sayıda tanınmış sima da ziyaret etti" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler