Gaspçılar türedi

Cadde ortasında yürüyen bayanın boynundaki kolyeler ile cep telefonu çalındı, genç bayan internette tanışdığı şahıs tarafından gahsp edilerek, cep ve parası çalındı. Polisin sıkı takibi sonucu her iki olayın failleri de yakalandı.

Gaspçılar türedi

Diyarbakır'da caddede yürüyen bayanların cep telefonu ve boynundaki kolyeleri çalan 2 kişiden 1'i çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Buarada, internette tanıştığı bir kişi ile buluşmaya giden bayanın cep telefonu ve parasını gasp eden iki kişi yakalandı.

YOLDA YÜRÜRKEN GASP ETTİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri Kayapınar ilçesi Selahattin Eyyubi Bulvarı Yeniyol 2. Kavşak'ta bir bayanın yürüdüğü sırada 2 şahıstan birinin elinde bulunan cep telefonunu aldığını, diğerinin de bıçak gösterip tehdit ederek kaçmaları olayı ve Bağlar ilçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bir bayanın yürüdüğü sırada iki şahıstan birinin boynunda bulunan altın kolyesini alarak kaçmaları olayı ile ilgili çalışma başlattı.

ÇOCUK ŞUBE İKİSİNİ YAKALADI

Yapılan çalışmalarda her iki olayla ilgili olarak 2 kişi yakalandı. Yakalan 2 şahıstan 1'i yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, diğer şüpheli şahıs "Yağma" suçundan çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

İNTERNETTEN TANIŞTIĞI ŞAHIS

Öte yandan, İnternetten tanıştığı bir kişi ile Sur ilçesi Hazreti Süleyman Camii karşısında bulunan surlar üzerinde buluşan bir bayan, üç şüpheli şahıs tarafından darp edilip silah gösterilerek cep telefonu ve 40 lira parası gasp edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yapmış oldukları çalışmalar neticesinde olayla ilgili 2 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheli şahısların üzerinde yapılan aramalarda 2 adet sim kart ele geçirildi. Şüpheli şahıslar 'Gasp ve yağma' suçlarından adli makamlara çıkarıldı. İfadeleri alınan zanlılardan 1'i tutuklanırken, diğer zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Kaynak: Diyarbakır Söz