Hal'deki tekel şebekeye sille!

Diyarbakır'daki hal esnafını tehditle tekel oluşturmak isteyen şebekeye operasyon tokat atıldı. 13 gözaltına alındı.

Hal'deki tekel şebekeye sille!

Diyarbakır merkezli 3 ilde, hal esnafını tehdit ederek, piyasada fiyat tekeli oluşturma isteyen suç örgütüne yönelik Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığından tokat geldi. Savcılık talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi.

BAŞSAVCILIĞIN SORUŞTURMASI

Son dönemlerde yasadışı yapılanmalara yönelik yürütülen soruşturma ve vurulan darbelerle gündeme gelen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bu kez, Diyarbakır merkezli üç ilde, hal esnafını tepdit ederek, piyasada fiyat tekeli oluşturmak isteyen, yasadışı bir şebekeyi gün yüzüne çıkardı.

ŞEBEKE YAPISI ÇÖZÜLDÜ

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan "Yeni Hal'deki" esnaf ve işletmelere tehdit ve şantaj yoluyla, müdahale edip fiyat belirlemede tekel yaratmaya çalışan silahlı suç örgütü yapılanması olduğu yönündeki istihbaratı bilgileri, mercek altına aldı.

ÜÇ İLDE OPERASYON YAPILDI

Soruşturmada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, suç örgütünün, nakit para akışının yüksek olduğu "Yeni Hal"de faaliyet gösteren esnaf ve işletmeleri ticari standartlara aykırı olarak tehdit ettikleri ayrıca maddi durumu iyi olmayan kişiler arasından suç örgütüne eleman temini yoluna gittiklerini tespit etti. Günler süren çalışmaların sonucunda önceki gün, gözaltı için düğmeye basıldı.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır merkezli İstanbul ve Yalova'da 12 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 13 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet AK-47 Kalaşnikof marka tüfek, 2 adet Thompson She marka tam otomatik tabanca, 11 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, 566 adet fişek, 13 adet şarjör, 2 adet sallama olarak tabir edilen kesici alet ve 1 adet kılıç ele geçirildi.  Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz