Hamile kadın sır oldu

Diyarbakır'da ilk görüşte birbirine âşık olduğu ve kaçırdığı eşi Ruken'i bir aydır sokak sokak, arayan Mersinli Emin Turna, kayıp eşinin bulunması için yardım bekliyor. Kamuoyunda beyin git-gel hastalığı olarak bilinen (Liberata) hastası eşi Ruken'in 7 aylık hamile olduğunu söyleyen Emin Turna, günlerdir uyuyamadığını belirtti.

Hamile kadın sır oldu

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi TOKİ Üçkuyular mevkiinde ikamet eden Emin ve Ruken Turna çifti mutlu giden evlilikleri bir anda Ruken'in kaybolmasıyla yerini üzüntüye, acıya bıraktı. 28 Nisan tarihinde meydana gelen olayda Bakkal'dan cips ve kola almak için evden çıkan Emin Turna eve geri döndüğünde eşini bulamadı.

“GEL ARTIK BEBEĞİM”

 

Ortadan kaybolan beyin git-gel hastalığı olarak bilinen (Liberata) hastası olan 7 aylık eşi Ruken'i bulmak için arayışlara giren Emin bir türlü eşini bulamadı. Çalıştığı işi bırakan Emin, sabah erkenden kalkıp Diyarbakır'ın bütün sokaklarını, kaffelerini ve akla gelebilecek her yere bakıyor. Geceleri gözlerine uyku girmediğini ifade eden Emin, “Tükendim, bittim. Annesi, babası da perişan durumda, hepimiz perişan durumdayız gel artık bebeğim gel. Her gün her yeri arıyorum. Sabah erkenden kalkıp her yere bakıyorum. Allah rızası için bulun onu. Annem Mersin'de beni arıyor gelini ile konuşmak istiyor ben yalan söylüyorum. Daha anneme gelinin kayboldu diyemedim. En son bir hafta önce görmüşler bir kafede çay içmiş bir şey yemiş parası eksik çıkmış. Lütfen dön artık canım hepimiz seni çok seviyoruz” diyerek acısını dile getirdi.

HER YERDE ARANIYOR

Acılı koca eşini görenlerin polis imdat telefonlarını aramasını istedi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de kayıp kızı bulmak için çalışmalarını sürdürürken, ekiplere kayıp kızın fotoğrafları dağıtıldı. Kayıp hamile kızın fotoğraflarının çoğaltılarak şehrin her yanına asılması da planlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz