Hani ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

Diyarbakır'ın Hani ilçesinin HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı İhsan Yaşar; ilçenin sorunları, halkın ilettiği şikâyet ve sıkıntıları paylaşarak bu yönde hazırladığı projeleri paylaştı.

Hani ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

Diyarbakır il merkezinden 90 kilometre uzaklıkta Bingöl-Diyarbakır karayolu üzerinde dağlık bir yerleşim yeri olarak bilinen Hani ilçesinde HÜDA PAR'dan Belediye Başkan Adayı olan İhsan Yaşar, başta işsizlik olmak üzere ekonomiden istihdama, alt yapıdan su sıkıntısına ve ulaşıma kadar birçok alanda problemlerin olduğunu söyledi.

"İLÇEMİZDE ZİYARET ETMEDİĞİMİZ EV KALMADI"

31 Mart yerel seçimlerde HÜDA PAR'dan Hani Belediye Başkan Adayı seçilen İhsan Yaşar, adaylığının açıklanmasından bu yana ilçede ve kırsal mahallelerde yaptığı çalışmaları özetlerken bu süre zarfında karşılaştığı sorunların yanında kendisine iletilen sıkıntıları paylaşarak bu yönde hazırladığı projelerden bahsetti.

İlçede uzun yıllar esnaf olan Yaşar, "Belediye başkan adaylığım açıklandığı andan itibaren kendim esnaf ve esnafın derdinden anlayan biri olarak halkımızı ziyaret edip kendileriyle hasbihal ettik, sıkıntı ve şikayetlerini dinledik. İletilen bu sıkıntı ve şikayetleri yanımızda not ettik. Bunun yanında ilçemizde ve kırsal mahallelerimizde ziyaret etmediğimiz ev kalmadı. Ziyaretle yetinmedik, gittiğimiz yerlerin ileri gelenleriyle görüşüp sorunlarını öğrendik." dedi.

"YAPTIĞIMIZ ZİYARETLERDE BİZLERE İLETİLEN ÖNCELİKLİ SORUN İŞSİZLİK"

Yaptıkları ziyaret ve görüşmelerde Hani ilçe sakinlerinin kendilerine ilettikleri sorunların başında işsizlik ve istihdam olduğunu belirten Yaşar, "Yaptığımız ziyaretlerde bizlere iletilen öncelikli sorun işsizliktir, bu projelerimiz içerisinde de önceledik. İnşallah 31 Mart seçimlerinde Belediye yönetimine gelirsek bu not ettiğimiz tüm sorun ve sıkıntılar için gerekli çalışmaları yapacağız ve bir an olsun boş durmayacağız." ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında söz konusu işsizlik ve istihdam sorunun çözümüne yönelik iki farklı projeye yer veren Yaşar; bunlardan birincisinin ilçede açmayı planladıkları fabrika, ikincisinin de iş insanları yapacakları görüşmelerle ilçe de oluşturacağı istihdam alanları olduğunu ifade etti.

"GENÇ KIZLARIMIZ VE ERKEKLERİMİZ İÇİN TEKSTİL FABRİKALARI KURACAĞIZ"

Yaşar, "Hazırladığımız projelerimizde ilçemizde bir parke fabrikasını kurmayı düşünüyoruz. İkincisi olarak istihdama yönelik projemiz var. Belediye başkan adayı olduğumda tanıdığım iş insanları var. Bana 'eğer siz kazanırsanız size destek vereceğiz' dediler. Hem genç kızlarımıza hem de genç erkeklerimize yönelik ayrı ayrı tekstil fabrikaları kuracağız." şeklinde konuştu.

İmar alanında yapacakları çalışmalardan sosyal yardımlara birçok projelerinin olduğunu kaydeden Yaşar, şu ifadelere yer verdi:

"İlçede kiralar ve apartmanlar çok pahalı. Zemin+4 kat olacak şekilde el atacağız. Fakir ve yetimlere günde 2 öğün sıcak yemek götürebileceğimiz bir aş evi yapmayı düşünüyoruz. Başıboş sokak köpeklerini veteriner gözetiminde barınaklara götüreceğiz. Yeni evlenen gençlerimize çeyiz yardımında bulunacağız. Belediyeye gelir gelmez en kısa sürede hızlı bir şeklide su sıkıntısını giderecek; kanalizasyon, parke, işsizlik gibi sorunlara el atacağız inşallah."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler