Hastane İşçilerinden İş Bırakma Eylemi

Bingöl’de, beş yıldır yapımı devam eden yeni Bingöl Devlet Hastanesi’nde çalışan işçiler, maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı.

Hastane İşçilerinden İş Bırakma Eylemi

 2010 yılında yapımına başlanan ve 7 bloktan oluşan 250 yataklı Devlet Hastanesi'nin inşaatı aradan geçen 5 yıla rağmen tamamlanamadı. 32 milyon 905 bin lira bedelle bir şirketin ihalesini aldığı ve sözleşme gereği 25 Haziran 2013’te bitirilmesi planlanan hastanede çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattı. 'Burada grev var', 'Bitirilemeyen hastanenin kurbanlarıyız’ ve 'Maaşlarımızı alamıyoruz' dövizleri taşıyan işçiler, alamadıkları maaşlarından dolayı mağdur olduklarını söyledi.

>SÜREKLİ OYALIYORLAR

>Hastane inşaatında çalışan yaklaşık 50 işçinin maaşını alamadığını belirten Şehmuz Budancamanak, "Daha önce böyle sıkıntılar yaşamamıza rağmen tekrar işe başladık belki düzelmiştir diye ama daha da kötü hale gelmiş. Maaşları alamıyoruz, haklarımız ihlal ediliyor. 2013’te teslim edilmesi gereken hastaneden dolayı bir vatandaş olarak da mağduruz. 2015 yılında ödenekler yatırılmadığı için, işçilerin maaşları ödenmediği için bu hastane bitirilmemektedir. Bizleri bugüne kadar, hep bugün yarın diyerek oyaladılar mağduruz" dedi.

>Hastane inşaatında mobilyacı olarak çalışan Orhan Topluk da 8 aydır çalıştığını ifade ederek, "4-5 aydır paramızı alamamışız. Mağduruz, bu mağduriyetimizin kısa sürede giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz