Hatıralarına Kavuştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör mağduru kadın, kanserden ölen annesinden hatıra kalan tek fotoğrafı, arama tarama faaliyetleri nedeniyle sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahalledeki evinden aylar sonra alabildi.

Hatıralarına Kavuştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör mağduru kadın, arama tarama faaliyetleri nedeniyle sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahalledeki evine izinle giderek, 6 ay önce kansere yenik düşen annesinden hatıra kalan tek fotoğrafa kavuştu.

Sur'un Savaş Mahallesi'nde yaşayan M.İ. (55), 2 yıl önce eşini, 6 ay önce de 85 yaşındaki annesini kaybetti.

Kansere yenik düşen annesinin vefatından sonra, terör saldırıları nedeniyle babası ve 2 çocuğuyla evlerini terk etmek zorunda kalan M.İ, annesinin fotoğrafını buradan alamamanın üzüntüsünü yaşadı.

İlçede terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların başarıyla tamamlanmasıyla kaymakamlığa başvuran M.İ'ye, arama tarama faaliyetleri nedeniyle sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahalledeki evi riskli bölgede bulunmadığından, eşyalarını çıkarması için izin verildi.

M.İ, bu sayede annesinden hatıra kalan tek fotoğrafı evden alma imkanı buldu.

- Teröristlere tepki

Gözyaşlarına hakim olamayan M.İ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Savaş Mahallesi'ndeki evinde, yıllarca hastalıkla mücadele eden annesine baktığını söyledi.

PKK mensuplarının evlerinde hasar oluşturduğunu belirten M.İ, operasyonun tamamlanmasının ardından evine girebildiği için buruk bir mutluluk yaşadığını bildirdi.

PKK mensuplarına tepki gösteren M.İ, şunları kaydetti:

"Rezil, perişan olduk. Evimizde ne battaniye ne de başka bir şey bırakmışlar. Kaşık bile çıkaramadım. Evimiz de sağlam değil, hep zarar vermişler. Annem hastaydı, ben ona bakıyordum. Hiçbir şeyi istemiyordum, eşya da lazım değil, sadece annemin hatırasını çıkarmak istiyordum. Onu da sonunda alabildim."

Annesinin fotoğrafını almak için yoğun çaba gösterdiğini anlatan M.İ, "Annemin hatırasıydı, evde kalmıştı. Polisin yanına geldim, evden annemin fotoğrafını alabilmek için mahalleye girmeme izin vermelerini istedim. Allah razı olsun izin verdiler. Annemin fotoğrafını evden aldım. Annemin fotoğrafına kavuştuğum için mutluyum." dedi.

M.İ, 2 çocuğu ve babasıyla akrabalarının yanında kaldığını, yeni bir eve sahip olmayı ve burada annesinin fotoğrafını asmayı hayal ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz