Hayat felç!

Diyarbakır’da üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 570 kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde ise hayat önceki gün oyduğu gibi dün de buz kesti. Zincerleme trafik kazaları yaşanırken, özellikle çok katlı binaların bulunduğu Kayapınar ilçesindesi sitelerden araçlar çıkamaz oldu, kırsal yollarda ise çok sayıda kişi ve araç yolda mahsur kaldı.

Hayat felç!

Kentte etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının gece eksi 11 dereceye kadar düştüğü kentte yollar buz pistine döndü. Kent merkezinde belediye ekipleri, yolların açık kalması için yürüttükleri kar küreme ve tuzlama çalışmları ise yetersiz kaldı.

MEGA KENTE YAKIŞMIYOR

Büyükşehir stasünde olan Diyarbakır'da günler öncesinde metoroljinin kar yağışı ve etkisini duyurmasına rağmen alınan tedbirler bir ilçe nüfusuna bile hitap etmeyecek olması tepkilere yol açtı. Kent merkezi ve kırsalda 290 personel 7 kar küremeli tuz atma aracı, 2 kar küreme aracı, 21 greyder, 24 JCB, 9 loder, 2 kamyonet ve traktör olmak üzere toplam 66 araçla yapılan çalışmalar yetersiz kalında, yşüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. İlçelere ulaşım ise yer yer aksamalara ve karayolunun kapanmasına neden oldu. Lice-Kulp kara yolunda aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

570 KIRSAL MAHALLE YOLU KAPALI

Diyarbakır merkezde meteorolojinin son ölçümlerine göre kar kalındığı 25 santimetreyi geçti. Kulp ilçesinde ise kar kalındığı 1 metre olarak ölçüldü. Diyarbakır´da 570 kırsal mahalle yolunun halen kapalı olduğu belirtildi.

YOLLAR MAHSUR KALDILAR

Diyarbakır genelinde 186 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Lice ilçesi Bingöl yol ayırımında 11 TIR ve 22 vatandaş mahsur kaldı. Mahsur kalanlar Lice Öğretmen Evi'ne konaklamaları için sevk edildi.

Diyarbakır genelinde 689 köy yolu şu an için ulaşıma kapalı, yol açma çalışmaları ise devam ediyor. Siverek yolu Karacadağ girişi mevkiinde 1 minibüs 12 vatandaş mahsur kalırken vatandaşlara Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı görevli ekiplerce müdahale edildi.

BİNGÖL VE DİYARBAKIR

Diyarbakır- Bingöl yolunda mahsur kalan 200 kişiye Türk Kızılay ve AFAD personelince kumanya dağıtıldı. Bağlar ilçesi Develi köyünde 1 TIR ve 1 aile, eski Bismil yolu üzerinde 10 araç, Hani ilçesi Diyarbakır istikameti Karaçalı mevkiinde 10 araç, Siverek yolu Karacadağ girişi mevkiinde 1 minibüs 12 vatandaş mahsur kaldı.

Kimi kendi imkanlarıyla kimi de belediye ekiplerince kurtarıldı. Diyarbakır'daki karla mücadele çalışmaları, AFAD, emniyet, Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, jandarma, ilçe belediyelerinden toplam 1650 personel ve 328 araç ile yürütülüyor. 

Ergani ilçesi Kortaş köyü mevkiinde bir minibüsün yan yatması sonucu 30 kişi mahsur kaldı. Bölgeye arama kurtarma aracı, 8x8 amfibik araç ve ekipler yönlendirildi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz