Hayata tutunmaya çalışıyorlar

Savaştan ve işgalden ülkelerini terk ederek Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteciler ise tartışmaların ve provokatif söylemlerin gölgesinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Hayata tutunmaya çalışıyorlar

Suriye’de yaşanan savaş ve işgaller nedeniyle aileleriyle birlikte göç edip Türkiye'ye sığınan milyonlarca Suriyeli mülteci, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafında adeta hayatta kalma savaşı veriyor.

EKMEK SAVAŞI VERİYORLAR

Kimi inşaatta, kimi marangozda, kimi seyyar satıcılıkla yaşamını sürdürürken kimi de kendi işini kurarak başarılı bir kariyer elde etmeye çalışıyor.

Öte yandan dilencilik yapan mültecilerin sayısı günden güne artarken, yaz-kış, gece demeden çocukları ile beraber çöp toplayarak geçimini sağlamaya çalışan mültecilerin görüntüleri ise yürükleri parçalıyor.

SURİYELİ KADIN VE ÇOCUKLARI

“Suriyeliler gitsin mi?” tartışmaları Türkiye’yi derinden yaralarken objektiflerimizi yakalanan görüntülerde, Suriyeli kadınların kız ve erkek çocuklarıyla beraber çöp toplayarak hayatlarını idame etmeye çalışmaları yaşadıkları dramı gözler önüne seriyor.

2’si kız, biri erkek 3 çocuğuyla beraber çöp toplamaya çıkan Suriyeli kadının oturarak çöp arabasına dayandığı ve bayram alışverişi yapanları hüzünlü gözlerle izlediği görülüyor.

ÇÖP ARABASININ İÇİNDE ÇOCUK

Öte yandan, çöp arabasının içine oturan 4 yaşlarında çocuğun yüzündeki ifadede insanlığın düştüğü içler acısı durum ortaya çıkarken,  kız çocuğunun ise çöpte bulduğu pet şişeye doldurduğu suyu içtiği görülüyor. Erkek çocuğun ise hiçbir şey umursamadan çöp arabasına dayanarak oyalandığı görülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz