HEKİMLERLE BİR ARADAYIZ

HEKİMLERLE BİR ARADAYIZ

HEKİMLERLE BİR ARADAYIZ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Muhsin Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye öğrencilerin ilgisi yoğun olurken, öğrenciler Kaya’ya çeşitli sorular yönelterek mesleki anlamda bilgi topladılar.

Tıp Fakültesinden mezun olacak doktor adayı öğrencilere mesleki hayatlarında karşılaşacakları sorunlar için tavsiyelerde bulunan Prof. Kaya, doktorlukta en önemli unsurun halkla ilişkileri iyi tutmak olduğunu, bir doktorun toplumun en alt tabakasından en üst tabakasına kadar insan ayrımı yapmadan herkesin seviyesine göre davranması ve kimseyi küçümsememesi gerektiğini dile getirerek, meslekte yükselmenin iyi iletişimle olabileceğini vurgulandı.

‘MESLEĞİNİZLE İYİ GEÇİNİN’

“Doktorların meslektaşlarıyla da iyi geçinmesi gerekli. Hiçbir doktor arkadaşınızı küçümsemeyin ve asla eleştirmeyin” diyen Kaya, hekimlerin gördükleri eğitimin ağır olmasından dolayı asosyal olduğunu, sosyal olunduğu takdirde ise başarılı olunamadığını dile getirerek, doktorluğun zorlu koşullarından bahsetti. Her doktorun bir hobisi olması gerektiğine değinen Kaya, kendisinin de avcılığa ilgi duyduğunu ve boş zamanlarında ava gittiğini söyledi.

Söyleşinin sonunda kura ile 3 öğrenciye ilaç rehberi (vademecum) hediye edilirken, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının sonuna kadar her Çarşamba günü farklı bir hoca eşliğinde öğrencileri bilgilendirmek için söyleşilerin devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz