Hoşgörü dalga dalga yayılıyor

Vali Toprak ise temel manada inancın asıl gayesinin, insanlar arasındaki huzuru ve güzelliği sağlamak, iyiliği, yardımlaşmayı, sevgiyi ve saygıyı yerleştirmek olduğunu söyledi.

Hoşgörü dalga dalga yayılıyor

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir kez daha insan sevgisi ve hoşgörünün kalplere dalga dalga yayıldığını belirtti. Toprak, "Hepimizin ortak noktası sevgi ve hoşgörü olmalı, böylesi önemli gün ve gecelerde kardeşliğimizi bir kez daha pekiştirelim.” dedi.

Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret etti. Diyarbakır merkez ilçe müftülerinin de katıldığı ziyarette konuşan Müftü Erdoğmuş, Hz. Peygamber’in (sas) sevgisini anlatmak ve farkındalığını belirtmek için birçok etkinlik gerçekleştireceklerini belirtti.

KUTLU DOĞUM HAFTASI

Erdoğmuş, “Bu amaçla yaptığımız çalışmalar çerçevesinde cezaevi ziyaretlerimiz olacak, bizim zaten cezaevlerinde düzenli vaizlerimiz ve programlarımız vardı. 17 ilçemizde ağırlıklı olarak karma ve bayanlara yönelik programlarımız olacaktır. Bu sene kardeşlikle ilgili hadis kartelâsı ve kitap var. Bunları da kendi programımıza gelen misafirlerimize takdim edeceğiz. Ayrıca, ‘kutsal emanetler’ konulu fotoğraf sergisi de düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HOŞGÖRÜ KALPLERE

Vali Toprak ise temel manada inancın asıl gayesinin, insanlar arasındaki huzuru ve güzelliği sağlamak, iyiliği, yardımlaşmayı, sevgiyi ve saygıyı yerleştirmek olduğunu söyledi. Kutlu Doğum Haftası'nı çok önemsediklerini belirten Vali Toprak, şöyle devam etti:

"Bu güzel hafta inşallah ilimize hayırlı ve uğurlu olur. İnsan sevgisini ve erdemini vatandaşlarımıza anlatma noktasında din görevlilerimize büyük görevler düşmektedir. Bu güzel hafta münasebetiyle bir kez daha biliyoruz ki insan sevgisi ve hoşgörü kalplere dalga dalga yayılmaktadır. Hepimizin ortak noktası sevgi ve hoşgörü olmalı, böylesi önemli gün ve gecelerde kardeşliğimizi bir kez daha pekiştirelim. Sevgi ve karşılıklı anlayışın bizleri bulunduğumuz noktadan daha iyi noktalara getireceğine inanıyorum. Bu amaçla bir kez daha halkımızın Kutlu Doğum Haftası'nı kutluyorum. Temel manada inancın temel gayesi de insanlar arasındaki huzuru ve güzelliği sağlamak, iyiliği, yardımlaşmayı, sevgiyi ve saygıyı yerleştirmektir. Tabi insanlık var olduğu sürece bir takım problemler olması da kaçınılmaz ama problemlerin ortadan kaldırılması noktasında bir taraftan hukuki düzenlemeler yapılırken, bir taraftan da insanları manevi gönül dünyasında güzelliklere sevk etmek gerekiyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz