İşçileri taşıyan araç kaza yaptı: 4 ölü

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde yapımı devam eden Garzan Barajı'nda çalışan işçileri taşıyan minibüs, tekerleğinin patlaması sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, 4 kişi öldü, 10 ise yaralandı.

İşçileri taşıyan araç kaza yaptı:  4 ölü

BARAJ İŞÇİLERİ

Kozluk'un Bekirhan Beldesi yakınlarında yapımı süren Garzan Baraj'ında çalışan işçilerin kendi aralarında kiraladıkları servis aracı, arka tekerliğinin patlaması sonucu şarampole yuvarlandı. Dün saat, 06.00'da meydana gelen kazada, Abdulvahap Çelik yönetimindeki 72 KC 830 plakalı minibüsün şarampole yuvarlandı.

KAZA: 4 İŞÇİ ÖLDÜ

Kazada, araç sürücüsü Abdulvahap Çelik ile birlikte, Mehmet Işık, Murat Konak ve Burhan Avin olay yerinde yaşamını yitirdi. Aynı kazada, barajda çalışan 10 işçi de yaralandı. Kaza sonrası Kozluk Kaymakamı Emrah Yılmaz, yaralıların Batman ve Kozluk Devlet Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını söyledi.

YARALILARIN DURUMU

Kaza haberinin duyulması üzerine barajda çalışan işçilerin yakınları, hastane acil servislerine akın etti. Acil servis önünde sinir krizleri geçiren işçi yakınlarının gergin bekleyişi devam ederken, kaza ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

MUŞ YOLUNDA KAZA

Öte yandan, Muş'tan Bitlis'e giden İhsan Acar yönetimindeki 49 AK 706 plakalı otomobil, Tandoğan köyü yakınlarında sürücülerinin kimliği henüz öğrenilemeyen 49 AZ 837 plakalı otomobil ve 35 LK 069 plakalı tırla çarpıştı.

Kazada, hurdaya dönen otomobillerde bulunan İhsan Acar, Mehmet Tartuk, Kader Erim, Aysel ve Saime Yağız yaralandı. Çevredekilerin yardımıyla araçlardan çıkarılan 3 kişi ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

SÜRÜCÜ ARAÇTA SIKIŞTI

Araçta sıkışan sürücü Acar ve Tartuk ise kaza yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu araçtan çıkarıldı.

Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 5 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazanın ardından kaçan tır sürücüsünün de polisler tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz