İşte sosyal bütünleşme!

Vali Yardımcısı Dalkıran: ''Toplum merkezinde eğitimden yoksun kalmış kadınlara okuma yazma, meslek sahibi olamamış erkek ve kadınlara da mesleki kurs düzenliyoruz''

İşte sosyal bütünleşme!

Diyarbakır'da Melikahmet Toplum Merkezi'nde ''Anneler Günü'' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Melikahmet Toplum Merkezi'nde tadilatı ve düzenlenmesi SODES kapsamında hazırlanan ''El Emeği Göz Nuru'' projesi kapsamında Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) finansmanı ile gerçekleştirilen ve geçen yıl hizmete açılan konferans salonda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir toplumun fertleri olduklarını ifade ederek, ''Çünkü annelik çok kutsal bir görev. İçinde şefkat, sabır, saygı ve uyum var. Yani birçok özelliği taşıyor. Anne olmadan çocuğu, çocuk olmadan da anneyi düşünemeyiz. Bunlar birbirini tamamlayan varlıklar'' dedi.

ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Diyarbakır'da kadınlara yönelik çok güzel çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalara kadınların katılımının kendilerini mutlu ettiğine dikkati çeken Dalkıran, şöyle dedi:

''Merkezdeki çalışmaları duyanlar duymayanlara lütfen söylesin. Burada kadınlarımızın, annelerimizin gerek kültürel birikimi, gerek eğitimleri, gerek mesleki kurslar ile hayata yönlendirilmeleri, gerekse çocuklarına eğitim verilmesi için kapsamlı kurslar düzenleniyor. Bu nedenle merkezdeki çalışmaların geniş kitlelere ulaştırılmasında herkese büyük görev düşüyor. Eğitim eksiğini kapatmak devlet olarak bizim görevimiz. Toplum merkezinde eğitimden yoksun kalmış kadınlara okuma yazma, meslek sahibi olamamış erkek ve kadınlara da mesleki kurs düzenliyoruz. Bu kursların tamamı sizlerin daha iyi koşullarda yaşaması, çocuklarınızı daha iyi yetiştirerek daha güzel bir yaşam sürmeniz için düzenleniyor. Sizler talep ettikçe bizler bu tür kursları düzenlemeye devam edeceğiz.''

SOSYAL DAYANIŞMA BÜTÜNLÜĞÜ

Melikahmet Toplum Merkezi Müdürü Eta Pektaş ise, merkez olarak güçleri oranında anneler için çalışmalar yürüttüklerini, Kalkınma Bakanlığı'na SODES kapsamında sunulan ''El Emeği Göz Nuru'' projesi kapsamında 80 kadına yönelik meslek edindirme kursu düzenlediklerini söyledi.

Bunun yanı sıra 25 kadına aşçılık, 25 kadına da okuma yazma kursu düzenlediklerini ifade eden Pektaş, kursa katılan kadınların çocuklarının da kreş imkanından faydalandığını belirtti.

OKUMA, YAZMA VE MESLEKİ EĞİTİM

Pektaş, merkezde sadece meslek edindirme kursu için proje hazırlamadıklarını, aile eğitim programları kapsamında da düzenli olarak kadınlara yönelik seminer verdiklerini anlatarak, ''Kadınları her alanda güçlendirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kursiyerlere yönelik geçen hafta Hasankeyf gezisi düzenledik. Bundan sonra da Mardin, Adıyaman ve Şanlıurfa ile bazı ilçelere yönelik gezi düzenliyoruz. Kadınlara bölgemizdeki tarihi ve turistik alanları tanıtmak istiyoruz. Burayı mahallemizin küçük bir üniversitesi gibi düşünüyoruz. Kadınlar burada hem arkadaşlık ortamı kuruyor hem kendilerini geliştiriyor hem de okuma yazma öğrenerek, meslek edinmek için eğitim alıyorlar. Umudumuz bu çalışmaların tüm mahallelere yayılması'' dedi.

Konuşmaların ardından, kursiyerlerin rol aldığı bir tiyatro oyunu sahnelendi, kursiyer kadınların çocukları tarafından da halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz