İşte YDG-H'liler

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından halk evlerini terk ederken silahlı PKK'lilerin sokaklarda dolaşması dikkat çekti.

İşte YDG-H'liler

10 gün süren sokağa çıkma yasağının önceki gece yarısının sonlandırılmasının ardından halk evlerini terk etmeye başlarken PKK'lılar ile gençlik yapılanması YGD-h'lilerin ellerinde uzun namlulu silahlarla sokaklarda dolaşması ise dikkat çekti.

Sur'da yaşanan tahribatın ayrıntıları objektiflere yansımaya devam ederken Söz Haber ekibinin objektifine halkın tedirgin bakışları arasına silahlı PKK'lilerin sokaklarda elini kollunu sallayarak, gezinmeleri yansıdı.

ELLERİNDE SİLAHLARLA

Bir süre önce ateşe verilerek yakılan tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii'nin içinde ve çevresinde dolaşan silahlı PKK'lileri korku dolu gözlerle izleyen vatandaşların bakışları dikkat çekiyor.

Yaşanan tüm olaylara rağmen hiçbir şey olmamış uzun namlulu silahlarla gezinen PKK'lileri gören vatandaşlar, yeniden bir operasyon olacağı kaygısını taşırken, gazetecilere propaganda yapan PKK'lilerle tartışan  vatandaşlar da oldu. Bir vatandaş, “Siz bu yaptıklarınızla halkı sindiriyorsunuz. Sizden olmasaydı bu cami de bu hale gelmeyecekti.” derken, YDG-H'liler ise "Biz sizler için buradıyız" demesi, dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler