Kadınlar konuştu

Baran, bu yıl içerisinde Şeyh Şamil Mahallesi'nde bir kent meydanı tasarladıklarını, yine Kaynartepe'ye çocuk yüzme havuzları ve çocuk oyun evi yapmayı planladıklarını söyledi

Kadınlar konuştu

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi, Kadın Meclis üyeleri ve kadın çalışanları bir araya gelerek 'Kadın Kurulu' toplantısını gerçekleştirdi.

Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Başkan Yardımcısı Sema Koç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Sultan Gümüş ve belediye kadın çalışanları katıldı. Toplantıda meclis üyelerinin ve başkan yardımcılarının tutuklanması ile zor bir süreç geçirdiklerini söyleyen Baran, her şeye rağmen hizmetlerini en iyi şekilde yaptıklarını ifade etti. Kentsel çalışmalarını kadınlara anlatan Baran, 2012 ve 2013 yılında yapacakları kentsel projeleri

tanıttı.

BAĞLAR BELEDİYESİ

Baran, bu yıl içerisinde Şeyh Şamil Mahallesi'nde bir kent meydanı tasarladıklarını, yine Kaynartepe'ye çocuk yüzme havuzları ve çocuk oyun evi yapmayı planladıklarını söyledi. Eski Bağlar bölgesinin yarısına yakınında kilitli parke taşı döşemeyi bitirdiklerini ve diğer bölgelerde de bu yaz içinde tümden yenileme çalışmalarını yapacaklarını söyleyen Baran konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeşil Kuşak Projesi'ne seçim zamanında başlayacağımızı belirtmiştik. Bu en önemli alanımız aslında. Bunu etaplar halinde yapamaya başladık. Yeşil kuşak projesinin 1. etabı olan Ayşe Şan parkı ile Yeni Hal arasındaki bölümü bu yaz içerisinde tamamlayacağız, yine 3. etap olan Göletli parkı yaz sonunda hizmete sunacağız. Sunay caddesinde dış cephe yenileme çalışmaları yapılacak. Aynı zamanda Ninova Park ve Carrefour (AVM) arasında bulunan alanı tümden yenileyeceğiz. Burada yürüyüş yolu yapılacak, refüjler değiştirilecek ve güzel bir peyzaj olacak."

Daha sonra kadın çalışmalarını anlatan Baran, yapılan hizmetler de kadınlara öncelik verildiğini ve kadınlara dönük ağırlıklı olarak eğitim, kültür, istihdam ve şiddet alanlarında yoğunlaştıklarını kaydetti.

ŞİDDETE MARUZ

Baran, özellikle şiddet konusunda yapılan araştırmalarda her kadının yaşamı boyunca bir şekilde şiddete maruz kaldığını söyledi. Baran, "Oran olarak kadınların yarısına yakınının çeşitli şekillerde şiddete maruz kaldığını araştırmalar sonucunda gördük. Farklı şiddet türlerine maruz kalan kadınlar oluyor. Buna dönük bir çalışma yürüttük. Bu çalışmalar ışığında kadın sığınma evi ihtiyacı ortaya çıktı. Sığınma evi çalışmalarımız sürüyor. Yer ve mekan tamamlandı. Burada çalışacak ekibimizde hazır. Sadece

teknik hazırlıklar kaldı. Onları da tamamlayıp sığınma evini faaliyete koyacağız" dedi.

Bağlar Belediyesi ile AB "Değişim ve Gelişim İçin Genç Kadınlar Meslek Ediniyor" projesine de değinen Baran, bu projede yer alan 5 kadının otobüs şoförü olarak işe başladığını belirtti. Belediyenin önümüzdeki dönem kadın çalışmaları hakkında bilgi veren Baran, kadın filmleri festivali, yerel yönetimler kadın fuarı, uluslararası kadın konferansı, kadın edebiyat günleri gibi çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan kadınlar çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerini sundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler