Kaldırıma baz isyanı

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi'nde yaya kaldırımlarına kurulan Baz İstasyonları, bazı mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Mahalle sakinleri, çocuk parkı çevresindeki kaldırımlara kurulan Baz İstasyonunun kaldırılmasını istedi.

Kaldırıma baz isyanı

Muhammet YILDIZ/Mehmet Can TUNÇ

DİYARBAKIR-Diyarbakır’ın çeşitli yerlerinde, kaldırımlarda, cami minarelerinde, işyeri ve evlerin çatılarında kurulan baz istasyonları vatandaşın sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Bunlar yetmezmiş gibi Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde Çocuk parkı çevresinde ki kaldırımlara da baz istasyonu kuruldu.

İlçede yaşayan Mahalle sakinleri ise; yetkililerin bir an önce Sağlığı olumsuz etkileyen baz istasyonlarına karşı bir çözüm bulmasını istediler.

MAHALLELİ TEPKİLİ

Mahalle sakinlerinden Şakir Ateş “ Valla şikâyetimiz bugünlerde dikkatimi çok çekti bir vatandaş olarak da Diyarbakır’ımızda hummalı bir çalışma var. Araştırdığımda bu hummalı çalışmaların arkasında maalesef karşıda gördüğünüz gibi kaldırımlarda Baz istasyonları kurmaya başladılar. Bunlar kimindir ne için kuruyorlar anlamış değiliz. Bildiğiniz üzere bu Baz İstasyonları sağlık acısında çok zararlıdır. Özellikle bayanlarda kısırlığa yol açıyor, yaşlılar ve çocuklarda baş dönmesi-bulantılar insan sağlığını etkiliyor ister istemez. Biz bunların farkındayız, vatandaş olarak da bunların kurulmasını istemiyoruz. Bunların kaldırımlara bırakıyorlarsa illa ki belediyeden izin almışlardır. Belediyenin de bu tür çalışmalara izin vermemesi lazım. Yani anlam veremiyoruz onca boş yer dururken neden biz yayaların geçtiği kaldırımlara dikiliyor.  İnşallah sizin aracılığınızla bu çalışmalar bir an önce durdurulur” dedi.

CAMİ MİNARESİNE

Bir başka mahalle sakini İsmail Tanış ise “Ben camii de görevliyim.  Camimizin de minaresinde Baz İstasyonu kurmuşlar, biz kaldırılmasını istiyoruz. Uzun zamandır uğraşıyoruz ama bir türlü yapamadık. Üstüne üstlük caminin minaresindeki Baz İstasyonu yetmezmiş gibi şimdi ise kaldırımlara kuruluyor. Buda çocuklarımıza ve bizlere zararlı olacak ve doğru dürüst parka gelip de oturamayacağız. Tamamen bizim sağlığımızla oynuyorlar. Biz istemiyoruz yani inşallah sizin aracılığınızla sesimiz birilerine giderde bu çalışmaları durdururlar. Bu neden yapılıyor bilmiyoruz, para için mi yapılıyor, insan sağlığı hiç mi önemi yok bunların gözünde, sağlık da parayla alınmaz. Birçok kere onların Baz İstasyonlarının anahtarlarını kırdık. Birkaç sefer geldiler onlarla tartıştık buradan kaldırmaları için tepkimizi gösterdik. Kaldıracaklarını söylediler bize ama bir türlü gelip kaldırmıyorlar” dedi.

KALDIRMALARINI İSTİYORUZ

Salih Özçelik, isimli mahalle sakini ise “ yaklaşık 10 seneden beri bende bu cami de görevliyim. Cami de 7-8 sene önce gelip Baz İstasyonu kurdular. Baz İstasyonları kaldırmaları için biz aramızda imza topladık. 300-400 imza toplamamıza rağmen kimse gelip de bizi kaideye almadı ve kaldırmadılar. Yani bu Baz İstasyonu zararlı halk sağlığına bildiğiniz gibi radyasyon var. Çocuklara, hamile kadınlara, yaşlılara zararlıdır. Biz cami de görevli olduğumuz halde bu Baz İstasyonunu nasıl kurdular gece mi gelip kurdular bilmiyoruz. Eğer gündüz gözüyle kurulmuş olsaydı biz kesinlikle izin vermezdik. Bu Baz İstasyonunun kaldırılması için hep birlikte tepkimizi göstermemiz lazım çünkü bize tehlikelidir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler