Kan parasına verilen arazi!

Tarla sürdükleri sırada silahlı saldırıya uğrayan dayının öldüğü yeğenin de yaralandığı olayın, 20 yıl öne işlenen cinayete kan parası olarak verilen arazilerin geri verilmemesi yüzünden işlendiği ortaya çıktı.

Kan parasına verilen arazi!

Hazro ilçesi kırsalında tarla sürdükleri sıradan dayının ölümü, yeğenin de yaralandığı silahlı saldırı olayının, 20 yıl önce işlenen cinayette karşılık “kan parası” olarak verilen arazilerin geri verilmemesi yüzünen çıktığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün sabah saatlerinde Hazro ilçesi kırsal Kırmataş Mahallesi’nde Mecit Kaydaş ve yeğeni Kerem Kaydaş kendilerine ait tarlaları sürdüğü esnada, amcalarının oğlu olan Salim Kaydaş’la arazi yüzünden tartıştı. Tartışma sırasında Salim Kaydaş, belinden çıkardığı tabancayla  Mecit ve Kerem Kaydaş’a kurşun yağdırdı.

DAYI VE YEĞENİ VURDU

Silahlı saldırıda Mecit ve Kerem Kaynak ağır yaralandı. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen Sağlık ve Jandarma Ekipleri,  yaralılara ilk müdahalelerinin ardından, Hazro ve Kocaköy Devlet Hastanesi’ne sev edildi.

VURAN AMCAOĞULLARI

Hazro Devlet Hastanesi'ne götürülen Mecit Kaydaş burada yaşamını yitirdi. Yeğen Kerem Kaydaş, ‘Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olay sonrası silahıyla birlikte kaçan amcaoğlu Salim Kaydaş’ıh yakalanması için operasyon başlatıldı.

CENAZE MANİSAYA

Saldırıda ölen Mecit Kaydaş’ın cenazesi dün aile fertleri tarafından Adli Tıp Kurumundan alınarak, defnedilmek üzere Manisa’ya götürüldü.

Burada, Kaydaş aile fertleri arasındaki husumetin detayları da ortaya çıktı. İddiaya göre, saldırıda yaşamını yitiren Mecit Kaydaş’ın kardeşi Nurettin Kaydaş, 20 yıl önce amcasının oğlu ve saldırıyı gerçekleştiren kişi Salim Kaydaş’la ava gidiyorlar. Av sırasında kazara silahın ateş alması sonucu, Nurettin Kaydaş yaşamını yitiriyor.

MANİSAYA GÖÇ ETTİLER

Salim tutuklanarak cezaevine konulurken, babası ve köy ahalisinin kurduğu cemaat tarafından Mecit Kaydaş’ın ailesine “kan parası” olarak bir kısım arazi verdi. Arazi’nin verilmesinin yansıra, köye terk etmelerine karar verildi.

EKİM VE BİÇMEYE GELİYORLAR

Bunun üzerine Mecit Kaydaş eşi ve kız çocuklarıyla, Manisa’ya göç etti. Macit Kaydaş her yıl hasat dönemi ve ekim zamanında köye gelerek, kendine “kan parası” olarak verilen tarlaları sürdü. Bir süre cezaevinde kalan Salim Kaydaş serbest bırakıldı.

ARAZİLERİ GERİ VER

Mecit Kaydaş’a kan parası olarak arazilerin bir kısmını veren Salim Kaydaş’ın babasının vefat etmesinin üzerinden üç yıl geçtikten sonra, “verilen arazileri geri istedi?” Mecit Kaydaş Salim Kaydaş’ın bu isteğini kabul etmeyince taraflar arasında, tartışma çıktığı, cinayetin de bu nedenle işlendiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz