Kanas tuzağı

Sur'da PKK ve YDG-H'lilere yönelik çember daralırken, dün gün boyu silah sesleri susmadı. 4 militanın etkisiz hale getirilirken, Kanas suikast silahıyla kurulan tuzakta, bir uzman şehit oldu, 3'i ağır üç polis yaralandı.

Kanas tuzağı

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde sürdürülen operasyonlarda önceki günden bu yana 20'den fazla tuzaklanmış bomba imha edildi. Bölgede süren çatışmalarda PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile tuzak kurmaya başladı. Bir uzman çavuş şehit olurken, 1'i ağır üç polis yaralandı. İlçede gün boyu silah sesleri susmazken, 23 Aralık günü öldükleri belirtilen İsa Aran ile Mesut Seviktek'in cenazeleleri Özel Kuvvetler ekipleri tarafından alınıp, Hastane morguna götürüldü

ÇEMBER DARALTILDI

Merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için uygulanan sokağa çıkma yasağı dün de devam etti. Özel Kuvvetler, jandarma ve polis Özel Harekat timlerinin yürüttüğü operasyonlarda dün yine güvenlik güçleriyle PKK ve YDG-H'li teröristlerle arasında çatışma çıktı.

GÜNBOYU ÇATIŞMALAR

Özellikle Hasırlı Mahallesi'nde evlere, dar sokaklara, hendek ve barikatlara tuzaklanan bombaların temizlenmesi çalışması yürüten güvenlik kuvvetleri dünden bu yana bölgede 20'den fazla tuzaklanmış bombayı imha etti. Bombaların imhası sırasında meydana gelen patlamalar kentin bir çok noktasından duyuldu.

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT

Önceki günkü operasyonlar sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan uzman çavuş Fazlı Altuntaş tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Altuntaş şehit düştü.

3 POLİS YARALANDI

Buarada, dün sabah saatlerinde ise PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş sonucu 3 özel harekat polisi yaralandı.  Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan polislerden 1'nin durumunun ağır, ayaklarından yaralanan diğer 2 polisin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Buarada dört PKK'lı militanın da çatışmalar esnasında ölü ele geçirildiği bildirildi.

2 CENAZE ALINDI

Öte yandan, Sur İlçesi'ndeki çatışmalar sırasında 23 Aralık günü öldükleri belirtilen İsa Aran ile Mesut Seviktek'in cenazeleleri bugün bulundukları yerden güvenlik güçleri tarafından alınıp, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici, valilikten arandıklarını ve cenazelerin hastane morguna kaldırıldığını belirterek, ailelerin hastaneye gidip yaptıkları teşhisten sonra cenazelerin Oran ve Seviktek'e ait olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

GENELKURMAY AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Sur'da devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen örgüt üyesi sayısı 105'e ulaştı. 84 barikatın kaldırıldığı, 6 hendeğin kapatıldığı operasyonda 63 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Öte yandan, 843 evde yapılan aramada ise 1 roketatar, 4 roketatar mühimmatı, 1 kapsül, 3 av tüfeği, 1 dürbün ile çok sayıda tıbbi malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildi.

POLİS ARACINA SALDIRI

Ergani ilçesi, İstasyon Mahallesi Çermik yolu üzerindeki yolu ulaşıma kapatarak izinsiz gösteri yapan yüzleri kapalı grup, olaya müdahale etmek isteyen polislerin aracına molotofkokteyli attı. Göstericilere müdahale eden güvenlik güçleri, M.C (16), A.K (18) ve S.K'yi (16) yakaladı. Gözaltına alınan şahısların üzerinde 2 molotofkokteyli ve havai fişek yatağı rampası ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

ÖRGÜT ADINA HARAÇ

Diğer yandan, Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK için esnaftan haraç topladıkları teknik takiple tespit edilen Şafi E. (53) ve Murat A'yı (38) gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz