Kapışma!

İl Valiliği ile Belediye arasındaki gerilim, düelloya dönüştü. Valilik Belediye'ye güvenlik gerekçesiyle ikinci bir emre kadar "Yol ve kaldırım" yapımını durdurmasını istemesine karşı Belediye Sur'dan alınan harfiyet nedeniyle valiliğe ceza kesti.

Kapışma!

İl Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir süreden beri yaşanan anlaşmazlık, karşılıklı düelloya dönüştü. İl Valiliğinin, "güvenlik gerekçesiyle", Büyükşehir dahil 17 İlçe Belediyesine, ikinci bir emre kadar "Yol ve kaldırım" yapımını durdurmaya yönelik talimatına, Büyükşehir Belediyesinden karşı hamle geldi. Belediye Sur İlçesi'nden operasyonlar sırasında çıkarılan hafriyatların Dicle Üniversitesi arazisine dökülmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği'ne 9 bin 600 lira para cezası kesti.

VALİLİK UYARI YAZISINDA NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz ay İl Valiliğinden, büyükşehir ile 17 ilçe belediyesine gönderilen yazıda, hendek ve barikatta belediye hizmetlerinde kullanılan malzemelerin kullanıldığının tespit edildiğini bu nedenle il genelinde ikinci bir emre kadar yol ve kaldırım yapım çalışmalarını durdurulmasını istendi.

BELEDİYE İHALELERİ GEREKÇE GÖSTERDİ

Büyükşehir Belediyesi'nden Valiliğe gönderilen yazıda ise, yapılan işlerin bir kısmı ihaleli ve süreli işler olup bir kısmının da belediye tarafından yapılan işler olduğu öne sürülerek, "Çalışmalarımızın bir kısmı başlamış, örneğin Elazığ Caddesi bir kısmı ise ihale sürecine müteakip başlayacak işlerdir. Ve bu işler gerek trafik, gerekse yaya güvenliği ve kamu hizmetlerinin sürekliliği açısından önem arz eden işlerdir. Zira zamanında gerçekleşmeyecek işler hem kamu zararına hem de mağduriyete sebep olacaktır." denildi.

VALİLİĞE HAFRİYAT CEZASI GELDİ?

Belediye'nin ikinci karşı hamlesi ise, çatışma ve patlamalar nedeniyle yıkılan binaların enkazından kaldırılan hafriyatların Dicle Üniversitesi sahasında yer alan Dicle Nehri kıyısana dökmesine yönelik kesilen ceza oldu.

9 BİN 600 LİRA HARFİYET CEZASI

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, 29 Şubat'ta kentin hafriyat alanı olmamasına rağmen Sur hafriyatının Dicle Nehri kenarına döküldüğünü tespit edince, valiliğe 9 bin 600 lira para ceza kestiği ortaya çıktı.

Belediyenin ceza kesmesi ve uyarması üzerine, Dicle Üniversitesi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurarak, sahalarında çukurlar bulunduğu ve bunların hafriyat ile doldurulmasını talep etti ve valiliğin oluru ile Sur hafriyatlarının yeniden aynı noktaya döküldüğü belirtildi.

ALINAN UYGUN KARA RAĞMEN

Üniversitenin talebi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün uygun görmesi ile Sur'dan kamyonlarla çıkarılan hafriyat, kentin hafriyat bölgesi olan Talaytepe ve Dokuzçeltik bölgesi yerine, üniversitenin sahasına dökülmeye devam edildiği ve cezai işlemin de bu gerekçe ile belediye tarafından kaldırıldığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz