Kardeşin kardeşe yaptığı!

Mirastan payını almak için 15 yıldır hukuk mücadelesi veren Ferican Zoroğlu, hakkının kardeşleri tarafından tehdit, baskı ve şantajlarla el konulduğunu öne sürerek, "Kardeşihn kardeşe yaptığını" bakın diyerek, "adalet istiyorum" dedi.

Kardeşin kardeşe yaptığı!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Aşağı Dolay köyünün ağası 4 çocuk babası Şeyhmus Zoroğlu, 2003'te ölmeden önce 5 bin dönüm araziyi miras bıraktı.  Zoroğlu’nun bıraktığı mirasın tamamını aralarında pay eden çocuklarının, kız kardeşleri olan Ferican Zoroğlu’nu (67) kaderine terk ettiği ileri sürüldü. Hakkının tehdit, baskı ve şantajlarla çiğnendiğini öne süren Ferican Zoroğlu ise başına gelenlerin, kendine reva görülenlerin kadın olduğu için geldiğini düşündüğünü ifade etti.

Zorooğlu, 18 yıl önce bin lira borç aldığı kişinin talebi üzerine boş senede imza attı. Ertesi yıl borcunu vermek için gittiği kişinin senedi ağabeyine sattığını öğrenen Zorooğlu için zor günler ve hukuk mücadelesi böylece başladı. Ağabeyi arasında miras nedeni ile sorun bulunan Zorooğlu, miras davasını kazandıktan sonra boş senet tekrar ortaya çıktı. Yaklaşık 14 yıl sonra doldurulan boş senetle haciz işlemi başlatılmasını önlemek isteyen Zorooğlu, senetteki yazının kendisine ait olmadığı gerekçesiyle dava açtı

Bilirkişiye gönderilen senette, imzanın kendisine yazının ise ağabeyinin oğluna ait olduğu ortaya çıktı. Yapılan itiraz üzerine tekrar bilirkişiye gönderilen senet, kayboldu. Yaklaşık 14 yıldır zor günler geçiren Ferican Zorooğlu, adaletin bir an önce yerini bulmasını istiyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Aşağı Dolay köyünün ağası 4 çocuk babası Şeyhmus Zoroğlu, 2003'te ölmeden önce 5 bin dönüm araziyi miras bıraktı.  Zoroğlu’nun bıraktığı mirasın tamamını aralarında pay eden çocuklarının, kız kardeşleri olan Ferican Zoroğlu’nu (67) kaderine terk ettiği ileri sürüldü.

Hakkının tehdit, baskı ve şantajlarla çiğnendiğini öne süren Ferican Zoroğlu ise başına gelenlerin, kendine reva görülenlerin kadın olduğu için geldiğini düşündüğünü ifade etti.

Mirastan hakkını isteyen Zoroğlu 15 yıldır başlattığı hukuk mücadelesinde gittiği tüm kapıların yüzüne kapandığını söyledi.

Babası Şeyhmus Zoroğlu’ndan kalan çok sayıda malda kendisinin de hakkı olduğunu ancak hakkının diğer kardeşleri ve kardeşlerinin oğulları tarafından çiğnendiğini iddia eden Zoroğlu, 5 bin TL’lik bir senet ile trilyonluk mal varlığına icra konulduğunu söyledi.

“Arazilerimi silah ile ekip biçiyorlar”

Babasından kendisine çok sayıda arazi kaldığın belirten Zoroğlu, “Babamın mal varlığı çok fazladır. Ben hakkımı istediğimde bana ‘Kimsenin hakkı yok!’ bizde dediler. Mahkemeye başvurdum. Mahkeme sonucunda tarları aldım. 2016’da davalarım bitti. Ancak köye girmeme ağabeylerim ve onun çocukları izin vermiyorlar. Arazilerimi silah ile ekip biçiyorlar.” dedi.

 “Kayıp 5 bin TL’lik bir senet ile tüm malvarlığım icralık”

Başından geçenleri anlatan Zoroğlu, “1999’da bir öğretmenden borç almıştım. Senetin borcunun büyük bir kısmını ödememe rağmen Benden aldığı seneti bir şekilde ağabeylerime satmış. Babam ölüp miras hakkımı istediğimde senet üzerinde oynayıp beni 1 trilyonluk borca soktular. Mal varlığıma icra koyuldu. Mahkeme yoluna gittim.  Krimanal raporlar da senedin sorunlu olduğunu gösterdi. Ancak oynanmış olan 5 bin TL’lik bir senet yüzünden arazi ve dairelerime icra verildi. Güya ben onlardan bir trilyon borç almışım. Senetle oynandığı yazılarla oynandığı ortadadır. İşin garibi senet de ortadan kayboldu, ortada olmayan bir senet yüzünden mal varlığıma el konuldu. Ben senetimi istiyorum, getirsinler orjinalini borcumun aslını ödeyeyim.” şeklinde konuştu.

“Hâkim ve savcılara sesleniyorum”

Hâkim ve savcılara seslenen Zoroğlu, “Beni tehdit ediyorlar. Bu kadar az bir borca nasıl tüm malvarlığıma el konuluyor. Ben ağabeyim ve çocuğu olan İ. Z. ve oğlu K. Z.’den şikâyetçiyim. Bismil” ifadelerini kullandı.

“Hepsini gözünden çıkartırız”

Zoroğlu konuşmasının devamında, “Ben borç aldığım Mekki Onur’a senet imzalamıştım ancak nasıl oluyor da bu senet benim mirasımı elimden alanların eline geçiyor ve 5 bin TL’lik senet 1 trilyon oluyor. Akıl mantık işi değildir.” diye konuştu.

“Biz hakkımızı istiyoruz”

Zoroğlu, “2007’de babamın mirası içerisinde olan 17 daire, 8 dükkân, bir de 1 dönümlük arazisi içinde bana 200 bin dönüm arazi ve 3 daire kalıyordu. Ayrıca 14 daire ve bir vakıf vardı. Tüm bunların içindeki payımı 30 bin TL ile benden aldılar. K. Z., tabanca ile ben ve eşimi tehdit etti. Şahitleri tehdit ile susturdular. Zorla sattırdılar bunları. Bize zulmettiler, zengin oldular. Biz ise kiramızı veremiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz.” diyerek tepki gösterdiler.

“Devlet size verse de biz sana vermeyiz”

Zoroğlu son olarak “Kızlara böyle! Neden? Onlar, mal yemeyi biliyor da kızlar bilmiyor mu? Onların çocukları zenginken neden biz çocuğumuza ayakkabı alamıyoruz. Onlar lüx arabalar kullanırken, biz dolmüş parası bulamıyoruz. Biz de onlar gibi yaşamak istiyoruz. Mirastan hiç yararlanamadık. Ağabeyimin oğlu, bana ‘Mirası devlet size verse de biz sana vermeyiz.’ diyerek beni tehdit ediyor.” itirafında bulundu.

“Adalet istiyoruz”

Bismil'in Aşağı Dolay Köyü'ndeki arazilerin miras yoluyla kaldığını ve annesinin dayılarıyla yıllardır hukuk mücadelesi verdiğini söyleyen Beran Zoroğlu, "Mirastan pay istiyoruz, hakkımız olanı istiyoruz. Bölgede büyük bir çıkar çarkı kurulmuş, yüz binlerce dönüm arazi elimizden alınıyor. Bizim köye girmemize izin vermiyorlar. Defalarca tehdit edilip saldırıya uğradık. Adalet istiyoruz, hakkımızı istiyoruz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz