Kardeşliğimizi Bozamazlar

Yıldırım, "Sinsi plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular"

Kardeşliğimizi Bozamazlar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, PKK'lıların bomba yüklü kamyonu patlatması sonucu 16 köylünün yaşamını yitirdiği olayda yakınlarını kaybedenlere taziyede bulundu. Yıldırım, "Tevdi edilen görev sonrasında bakanlarımız ile hemen buraya geldim. Bunun anlamı şudur; bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

Milletimiz rahat olsun, emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa harfiyen eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya kast edenler korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaktır."

"Bu köyde terör örgütünün yine o acımasız yüzünü gördük. Birbirleri ile akraba 16 vatandaşımız, kardeşimiz bir kamyon dolusu patlayıcı ile hunharca şehit edildi. Her şeyden önce çok daha vahşi ve büyük bir felaket için sinsi plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek için onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular"

"28 Mayıs Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber tekrar Diyarbakır'da olacağız ve Diyarbakır'a kazandırdığımız bu muazzam havalimanı başta olmak üzere diğer birçok eserin açılışını gerçekleştireceğiz, Diyarbakırlı vatandaşlarımızla dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu dost düşman herkese göstereceğiz. PKK terör örgütünün, 'Kürtler' diye bir sorunu yok. Sorun nedir? Sorun, 'Kürtlerin PKK' gibi, 'terör' gibi bir sorunu var. Bu sorunu ortadan kaldırmak da bizim boynumuzun borcudur"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK parti Genel Başkan adaylığının açıklanmasının ardından Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Tanışık Köyü Dürümlü Mezrası'nda PKK'lı teröristlerin 12 Mayıs günü bomba yüklü kamyonu patlatması sonucu yaşamını yitiren 16 kişinin yakınlarını başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Yıldırım'a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Vedat Demiröz ve AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu eşlik etti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan tarafından havaalanında karşılanan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra helimopterle Tanışık köyüne gitti.

Dürümlü mezrasında 12 Mayıs'ta patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettiği terör saldırısıyla ilgili, Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulunarak, patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Taziye çadırının önünde bir konuşma yapan Yıldırım, Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulunmak için geldiklerini, bugünün acıların paylaşılıp azaltılma ve dayanışma günü olduğunu belirterek, şunları söyledi:  "Birkaç gün önce bu köyde terör örgütünün yine o acımasız yüzünü gördük. Birbirleri ile akraba 16 vatandaşımız, kardeşimiz bir kamyon dolusu patlayıcı ile hunharca şehit edildi. Her şeyden önce çok daha vahşi ve büyük bir felaket için sinsi plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek amacıyla onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Mekanları cennet olsun."

BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının hemen ardından, Diyarbakır'a hareket ettiğini vurgulayarak, "Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile buraya geldik. Bunun anlamı şudur ki bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

Ankara'da yaptığı konuşmasıyı anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara'da da söyledim, burada da söylüyorum. Milletimiz rahat ve emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için gereken ne lazımsa harfiyen, eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü, vatanımızı bölmeye kastedenler, masum, korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaklar. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybeden, Tanışık köyünün sakinlerine, kardeşlerime Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Gidenleri geri getiremeyiz ama şunu herkes bilmelidir ki gereken ne ise her şey yapılacak, devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek."

78 MİLYON VATAN EVLADI

Binali Yıldırım, bölgede geçen yıl temmuz ayından bu yana devam eden, vatandaşların huzurunu, kardeşliğini bozmaya, ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütüne karşı amansız mücadele verirken şehit düşen askerleri, polisleri ve korucuları da anarak, Allah'tan rahmet diledi. Terör saldırılarına karşı yürütülen operasyonlarda gazi olan güvenlik güçlerine de acil şifa dileğinde bulunan Yıldırım, "Onlar bilmelidir ki 78 milyon vatan evladı duası ve desteğiyle gece gündüz arkalarındadır." ifadesini kullandı.

MEZARLIĞI ZİYARET ETTİ

Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra, köydeki mezarlığa giderek, patlamada hayatını kaybedenler için dua etti. Burada patlamada yakınlarını kaybeden kadınlar, Kürtçe ağıt yakarak, yakınlarının şehit edildiğini, geride küçük çocuklar bıraktıklarını belirtti.

Ak Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kürtçe ağıtları Binali Yıldırım'a tercüme etti.

Kadınlarla Kürtçe konuşan Ensarioğlu ile Eker onları teselli etmeye çalışarak, "Onların yerleri cennettir." dedi. Binali Yıldırım, Kürtçe ağıt yakan bir kadının elini tutarak, teselli etmeye çalıştı. Köydeki vatandaşlar da mezarlık çıkışında Yıldırım'a patlamanın meydana geldiği alını gösterdi.

TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, olayda hayatını kaybeden Gerçek Yaman ile oğlu Davut Yaman'ın yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Ramazanoğlu aileye, "Burada çok güzel evlatlar yetiştirmişsiniz. Bu patlama şehir merkezinde gerçekleşseydi, çok sayıda kişi ölecekti. Onlar inşallah şehittir." ifadesini kullandı.  Bi

Tanışık köyündeki temaslarının ardından helikopter ile Diyarbakır'a gelen Yıldırım, Ankara'ya hareket etmeden önce havalimanında kısa bir değerlendirmede bulundu.

TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIĞI

Terör örgütünün çirkin, kalleş yüzünü bir kez daha buradan tüm milletin gördüğüne işaret eden Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine göz dikenlere hak ettiği cevabı geçmişte verdiği gibi bugün de  yarın da verecek güce sahiptir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın. Bundan böyle terörle mücadelemizdeki kararlığımız katbekat artarak devam edecek. Öyle ki terör Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara ininceye kadar bu mücadele sürecek. Vatandaşlarımız rahat olsun." ifadelerini kullandı.

PKK'NIN KÜRTLER DİYE BİR SORUNU YOK

"PKK terör örgütünün, 'Kürtler' diye bir sorunu yok. Sorun nedir? Sorun, 'Kürtlerin PKK' gibi, 'terör' gibi bir sorunu var. Bu sorunu ortadan kaldırmak da bizim boynumuzun borcudur" diyen Yıldırım, gerek Diyarbakır'da gerekse civardaki il ve ilçelerde amansız mücadele veren bütün güvenlik güçlerini, bu uğurda şehit olan, sıkıntı, zorluk yaşamasına rağmen devleti ve milleti ile bir olan vatandaşları şükranla yad ettiklerini aktardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANLA GELİYOR

Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa dileyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"28 Mayıs Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber tekrar Diyarbakır'da olacağız ve Diyarbakır'a kazandırdığımız bu muazzam havalimanı başta olmak üzere diğer birçok eserin açılışını gerçekleştireceğiz, Diyarbakırlı vatandaşlarımızla dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu dost düşman herkese göstereceğiz. Bu bilgiyi bu vesile ile paylaşmış olayım. Valimize ve kolluk kuvvetlerimize Allah kolaylıklar versin."

Yıldırım, "Pazar günkü kongreden sonra nasıl bir süreç işleyecek? Görevi Sayın Cumhurbaşkanından ne zaman almayı planlıyorsunuz?" sorusu üzerine, bu detayların ileride değerlendirileceğini, bunların takviminin belli olduğunu belirtti.

AK Parti'nin ilk defa kongre yapmadığına dikkati çeken Yıldırım, "Bu kongrelerin en iyi şekilde, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde, bir demokrasi bayramı havasında kenetlenerek, daha da birlik ve beraberliğimizi artırarak, gerçekleşeceğini söyleyebilirim. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz