Kaybettiklerini unutmadılar

Diyarbakır'da bayram namazından sonra tarihi camileri dolduran halk, ardından mezarlıklara akın ederek kaybettikleri yakınlarını ziyaret etti.

Kaybettiklerini unutmadılar

-Kurban Bayramı’nın heyecanıyla güne başlayan Diyarbakırlılar, bayram namazlarının ardından kaybettikleri yakınlarını ziyaret etmek için mezarlıklara akın etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camilere akın eden Diyarbakırlılar, camilere sığmadılar. Dörtyol Camii’ne bayram namazı için gelenler, namaz vaktinin girmesiyle cemaatle bayram namazlarını eda etti.

Camide bayramlaşan cemaat, daha sonra ölen yakınlarına dua etmek için mezarlıklara doğru yol aldı.

Mezarlıklara akın eden Diyarbakırlılar burada yakınlarının ve şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, onlara dua ettiler.

“Fatihaları onlar kabir azabı çekmemeleri için okuyoruz”

Duygularını paylaşan Mehmet Dolu, “Maneviyat olarak ahretimizi düşünmemiz gerekiyor. Ölen yakınlarımıza Fatiha okumamı gerekiyor. Bu Fatihaları onlar kabir azabı çekmemeleri için okuyoruz. Bayramlar güzeldir, mezarlıktaki yakınlarımızı unutmayalım.” diye konuştu.

“Rahmetli Babam, abim ve nenemin  ziyaretine geldik”

Yılda 2 defa yakınlarını ziyarete gelebildiklerini söyleyen Mehmet Doğan,  “Hayırlı bayramlar diliyorum. Her bayram ziyarete geliyorum. Mezarlık ziyaretine geldik. Rahmetli Babam, abim ve nenemin  ziyaretine geldik. Bayramdır onları da unutmayalım dedik. Allahtan onları cennetlik etmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Her sene mutlaka mezarlıkları ziyaret ederiz”

Ahmet Yakut ise  “Babamın kabrini ziyarete geldim. Her sene mutlaka bayramlarda babamı ziyaret ederim. Öncelikle tüm Diyarbakır’a huzur ve barış temenni ediyorum. Zulüm altındaki coğrafyalarda yaşayan Müslümanlara da Allah’tan yardım diliyorum.” dedi.

“Savaşlardan uzak durup barış isteyelim”

Gencecik kızının öldüğünü belirten Muğlise Var da “Hepimiz kardeşiz, birbirimizi ziyaret edelim. Kaybettiklerimizin mezarını ziyaret edelim. Savaşlardan uzak durup barış isteyelim.” ifadeleri kullandı.

Mezarlık ziyaretinin ardından Diyarbakırlılar akraba ve komşularını ziyaret etmek için dağıldılar.

Bayramın en çok bekleyen çocukların ise sevinçleri görülmeye değerdi. Çocuklar, arkadaşları ile beraber eve ev dolaşarak Müslümanların bayramını kutladı, bol bol şeker topladı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz